Jeep ligt eerst tipje van de sluier over interieur van de Wagoneer S

DoorMatthias Hautekiet

30 januari 2024
Voor- en zijkant van de nieuwe elektrische Jeep Wagoneer S.

Jeep is klaar om de wereld te verrassen met hun nieuwste creatie: de Jeep Wagoneer S. Deze wagen is een 100% elektrische versie van de legendarische luxe SUV die in 1963 voor het eerst op de markt kwam. De Wagoneer S zal in 2025 gelanceerd worden, maar Jeep geeft ons nu al een glimp van het interieur.

De Jeep Wagoneer is een icoon in de geschiedenis van de Amerikaanse auto-industrie. Het was de eerste vierwielaangedreven SUV die comfort, ruimte en luxe bood. De wagen werd door de jaren heen steeds verder verbeterd en bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 80, toen het model populair was bij beroemdheden, politici en zakenlui. Na een lange afwezigheid keert het model nu terug in een nieuw en modern jasje: de Jeep Wagoneer S.

Een krachtig werkpaard

De Jeep Wagoneer S is een elektrische SUV die gebruik maakt van het nieuwe STLA-large platform van Stellantis, de groep waartoe Jeep behoort. Dit platform biedt verschillende mogelijkheden voor elektrische voertuigen, zoals een 400 of 800 V architectuur. Het is nog niet bekend welke versie deze EV zal hebben, maar we veronderstellen dat het de 800 V variant zal zijn, aangezien dit de meest krachtige en snelle optie is. Met een 800 V architectuur kan de wagen snelladen tot 270 kW, wat betekent dat de batterij in minder dan een half uur volledig opgeladen kan worden. De batterij heeft een capaciteit van ongeveer 113 kWh, wat een ruime actieradius garandeert. De Jeep heeft ook een indrukwekkende aandrijving van 640 pk, waardoor hij in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Het interieur van de Jeep Wagoneer S is een toonbeeld van luxe en technologie. De bestuurder kan genieten van een cockpit die speciaal voor Jeep ontworpen is, met een exclusieve Selec-Terrain schakelaar die de rijmodus aanpast aan het terrein. De cockpit is ook voorzien van dynamische sfeerverlichting die de stemming van de bestuurder weerspiegelt. Daarnaast heeft de wagen een panoramisch zonnedak dat het interieur een ruim en licht gevoel geeft. Voor de muziekliefhebbers is er een McIntosh-audiosysteem met 19 luidsprekers, dat een kristalhelder en krachtig geluid levert. De prijs van de Jeep Wagoneer S is nog niet bekend, maar we verwachten dat het een duur model zal zijn, gezien de kwaliteit en de prestige die het merk uitstraalt. De Jeep Wagoneer S zal eerst in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, en later ook in Europa.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!