BMW breidt elektrisch aanbod uit met nieuwe modellen

DoorMatthias Hautekiet

31 januari 2024
De nieuwe BMW i5 eDrive40.

BMW maakt zijn productassortiment nog aantrekkelijker en veelzijdiger met nieuwe aandrijfsystemen en opties. Vanaf maart 2024 kunnen klanten kiezen voor de BMW i5 Berline en de BMW iX2, twee nieuwe volledig elektrische modellen. Ook komen er nieuwe aandrijfsysteemvarianten voor bestaande modellen. Verder kunnen sommige modellen, zoals de BMW 5 Reeks Berline, BMW X2 en BMW iX2, worden besteld in nieuwe exterieurkleuren. Ook het BMW Individual Merino lederen interieur is beschikbaar in nieuwe varianten voor de business berline

Nieuwe elektrische BMW-modellen

De BMW i5 xDrive40 Berline is een nieuwe volledig elektrische variant voor de business berline. Deze wagen heeft twee elektromotoren op de voor- en achteras, die samen tot 290 kW/394 pk en 590 Nm leveren. De elektrische all-wheel drive gaat van 0 naar 100 km/h in 5,4 seconden en haalt een topsnelheid van 215 km/h. Deze EV kan 463 – 538 kilometer rijden op een volle batterij en snelladen aan 205 kW.

De BMW iX2 eDrive20 is de nieuwe instapvariant van de volledig elektrische BMW iX2. Deze wagen heeft een vermogen van 150 kW/204 pk en gaat van 0 naar 100 km/h in 8,6 seconden. De auto kan 439 – 478 kilometer rijden op een volle batterij, die kan worden opgeladen met maximaal 22 kW AC en tot 130 kW DC. Dit model heeft ook de Plug & Charge Multi Contract functie.

Nieuwe digitale diensten

Tenslotte introduceert BMW nieuwe digitale diensten. Vanaf de lente van 2024 kunnen voertuigen met BMW Operating System 9 de Siri-stemassistent direct activeren met spraakopdrachten. Ook geeft het cloud-based navigatiesysteem BMW Maps betere informatie over laadstations, met duidelijke beoordelingen van nul tot vijf sterren.

BMW toont zijn toewijding aan elektrische mobiliteit en digitale innovatie met deze nieuwe toevoegingen. Klanten hebben nu meer keuze uit elektrische modellen, betere digitale diensten en personalisatie-opties, en geavanceerde technologieën die de rijervaring verbeteren.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!