Porsche onthult de verbeterde Porsche Taycan

DoorMatthias Hautekiet

7 februari 2024
De volledig elektrische 2024 Porsche Taycan.

Porsche heeft de nieuwste versie van zijn volledig elektrische sportwagen, de Porsche Taycan, aangekondigd. Met een reeks verbeteringen belooft de vernieuwde Taycan op verschillende fronten te excelleren, van prestaties tot efficiëntie en comfort.

Een van de meest opvallende updates is het verhoogde oplaadvermogen, dat nu maximaal 320 kW bedraagt, een toename van 50 kW ten opzichte van zijn voorganger. Het recuperatievermogen is ook verbeterd, met een verhoogde capaciteit tot maximaal 400 kW (DC). Ongetwijfeld dankzij hun ervaring in het elektrische wereldkampioenschap van de Formula E. De acceleratie van 0 tot 100 km/u is aanzienlijk sneller geworden. De Porsche Taycan Turbo S heeft nu amper 2,4 seconden nodig voor deze sprint, een verbetering van 0,6 seconden ten opzichte van het vorige model.

Groter rijbereik en sneller opladen

Het rijbereik van de Taycan is met maar liefst 35 procent vergroot, tot maximum van 678 kilometer volgens de WLTP-standaard. Bovendien kunnen alle Taycan-varianten nu in slechts 18 minuten worden opgeladen van 10 naar 80 procent. Dit dankzij het hogere oplaadvermogen en de verbeterde batterijtechnologie. Naast verbeterde prestaties biedt de vernieuwde Taycan een bredere standaarduitrusting, inclusief adaptieve luchtvering en een scala aan geavanceerde rijhulpsystemen. Het design is ook verfijnd, met nieuwe koplampen, achterlichten en opvallende accentkleuren voor de Turbo- en Turbo S-modellen. Het bedienings- en weergaveconcept van de Taycan is geoptimaliseerd voor een betere gebruikerservaring. Het is nu uitgerust met extra functies zoals een “push-to-pass-knop” op het stuurwiel met het Sport Chrono-pack en diepere integratie van Apple CarPlay.

Beschikbaarheid en prijzen

De vernieuwde Taycan-modellen, waaronder de sportberline, de veelzijdige Cross Turismo en de sportieve Sport Turismo, zullen vanaf het voorjaar van 2024 verkrijgbaar zijn bij Porsche Centres. De prijzen beginnen bij € 103.200 en variëren afhankelijk van landspecifieke uitrustingsopties.

Met zijn prestaties, verbeterd rijbereik en verfijnd design belooft de vernieuwde Porsche Taycan een aantrekkelijke optie te zijn voor liefhebbers van elektrische wagens die op zoek zijn naar een combinatie van sportiviteit, comfort en efficiëntie.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!