UZE gaat internationaal door samenwerking met Zipcar

DoorMatthias Hautekiet

13 februari 2024
UZE en Zipcar UK sluiten een strategische samenwerking voor snelladen in Londen.

UZE, de Belgische start-up die laden ‘on demand’ aanbiedt, trekt naar het buitenland. Hiervoor slaan ze de handen ineen met Zipcar. Die laatste is een aanbieder van autodelen en is onder andere actief in het centrum van Londen (VK). Samen bieden ze nu een unieke on-demand snellaadoplossing aan die het laden van de deel-EV’s eenvoudiger maakt.

UZE maakt stilaan naamsbekendheid in België. Zo werkt het bedrijf in de stad Antwerpen al samen met Green Mobility om de deelwagens van de aanbieder op te laden, waardoor deze sneller opnieuw beschikbaar zijn voor een nieuwe rit. Hiervoor heeft UZE een elektrische bolderkar aangepast, zodat het een “snellader” van 50 kW van vervoeren, waarmee het elektrische wagens op locatie kan opladen. Na een succesvolle lancering in Antwerpen trekt het bedrijf nu naar het de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk waar het de deelwagens van Zipcar UK gaat opladen. Zo verandert elke parkeerplaats in Londen naar een laadplaats voor elektrische wagens. Het startschot van deze samenwerking werd gegeven op de Belgische ambassade in Londen. Onder andere London & Partners, hub.brussels, Agoria en het Britse Ministerie van Economische Zaken zetten hun schouders onder deze samenwerking.

James Taylor, CEO van Zipcar UK

“Zipcar loopt voorop in de evolutie naar elektrisch rijden en maakt toegang tot elektrische voertuigen toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Deze samenwerking met UZE is een spannende volgende stap voor Zipcar en onze gebruiker. Daarnaast helpt hij om enkele van de barrières rond het opladen van elektrische vloten weg te nemen. Het sluit perfect aan bij onze missie om toegankelijk en verantwoord stedelijk leven mogelijk te maken en betekent een grote sprong voorwaarts in onze reis naar een groener Londen.”

Kris Verdonck, CEO van UZE

“Ons doel bij UZE is om de manier waarop steden denken over EV-laden te veranderen. Door elektrisch laden on-demand en mobiel te maken, lossen we niet alleen een logistieke uitdaging op; we helpen een meer duurzame, efficiënte stedelijke toekomst vorm te geven. Deze lancering is nog maar het begin.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!