Volvo stroomlijnt modelnamen van elektrische line-up

DoorMatthias Hautekiet

22 februari 2024
De elektrische Volvo EX40 en Volvo EC40 in de nieuwe kleur Sand Dawn.

Volvo Cars neemt de modelnamen van hun elektrische line-up onderhanden. Zo worden de elektrische Volvo XC40 en de Volvo C40 Recharge omgedoopt naar de Volvo EX40 en de Volvo EC40. Op die manier moet het voor de potentiële klanten nog duidelijker worden dat het om een volledig elektrische wagen.

De naamswijziging is een logisch gevolg van de strategie die Volvo Cars hanteert. Vanaf 2030 wil het merk namelijk alleen maar elektrische wagens gaan produceren. In afwachting van deze deadline past het merk dus de modelnamen van zijn huidige elektrische line-up aan, in lijn met de nieuwe Volvo EX30, de Volvo EX90 en de Volvo EM90. De naam XC40 blijft wel bestaan om de varianten met verbrandingsmotor (B3 en B4 mild hybrid benzine) aan te duiden. Daarnaast worden de Recharge-badges geschrapt van de plug-in hybrides. Enkel T6 AWD- en T8 AWD-achtervoegsels worden nog behouden om de verschillen in motorisatie aan te duiden.

Björn Annwall, CCO en deputy CEO

Door de namen van onze baanbrekende eerste elektrische modellen af te stemmen op de rest van de elektrische auto’s in onze portfolio, maken we de keuze voor consumenten gemakkelijker terwijl we ons assortiment blijven elektrificeren en onze hybrides blijven vernieuwen.”

Ten slotte lanceert het merk een speciale Black Edition van de Volvo EX40, EC40 en XC40. Deze speciale versie wordt gekenemerkt door een unieke onyx Black-lak, Glossy Black Badges aan de voor- en achterkant en zwarte 20″ velgen. Voor de binnenkant is er een keuze tussen een Nubuck/Microtech Connect- of stoffen Charcoal-interieur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!