Chinese IM komt met L6 naar België inclusief solid statebatterij

DoorMatthias Hautekiet

29 februari 2024
SAIC's IM brengt revolutionaire EV naar België met solid-statebatterij voor 800km bereik, onthuld op Genève Autoshow.

Intelligent Mobility, of kortweg IM, komt naar België. Zo blijkt uit een aankondiging van de Chinese SAIC-groep, die onder andere ook MG bezit. Het merk wil meteen furore maken in Europa en lanceert daarom hun IM L6 met een solid statebatterij met een 800 kilometer.

Foto © Genèva Autoshow

De IM L6 van Intelligent Mobility oogt indrukwekkend op het Autosalon van Genève. De wagen is met een lengte van 4,93 meter een echt slagschip en past zo goed in het rijtje met de Hyundai Ioniq 6 of de Volkswagen ID.7. Op de lancering is het nog even wachten tot in 2025. Wel weten we al dat de wagen in twee verschillende batterijpakketten wordt aangeboden. De eerste optie is de lithium-ionaccu (LFP), waarmee deze EV zo’n 600 kilometer op één lading kan afleggen. Daarnaast zullen kopers ook kunnen kiezen voor een solid-statebatterij die een rijbereik belooft van 800 kilometer (WLTP). Wie kiest voor de solid-statebatterij zou volgens geruchten kunnen opladen aan 400 kWh, waardoor je meteen de nieuwe Fastned laadpalen optimaal kunt benutten. Verder zullen kopers in China kunnen kiezen tussen drie verschillende motorisaties van 295, 335 of 410 pk.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!