WEC Qatar: Porsche domineert eerste twee vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

29 februari 2024

Porsche is het 2024 seizoen van het FIA World Endurance Championship goed gestart. Nadat het eerder al de snelste tijd neerzette tijdens alle vier de sessies van de Proloog, zet de constructeur nu ook bovenaan tijdens de twee eerste vrije trainingen in Qatar.

Foto © x / Porsche Motorsport

Tijdens de eerste vrije training zet Matt Campell de snelste tijd neer in de #5 Porsche 963 van Penske Motorsport. Zijn tijd van 1:42.486 ligt iets trager dan die van een van zijn teamgenoten in de Proloog, maar desondanks is hij nog bijna 8 honderdsten van een seconde sneller van James Calado in de #45 Ferrari. De derde plaats wordt aangevuld door de #6 Porsche met Kevin Estre achter het stuur. Alex Lynn (#2 Cadillac) en Julien Andlauer (#99 Proton Competition) sluiten de top vijf af. Stoffel Vandoorne zet een tiende tijd (1:43.414) neer in de #94 Peugeot.

Porsche en Peugeot op kop tijdens tweede vrije training

Ook tijdens de tweede vrije training is het Porsche die de tijdschermen domineert. Deze maal is het André Lotterer met de #6 Porsche die de snelste tijd neerzet (1:39.990). Zijn tijd is bijna een seconde beter dan die van de ex Fomula E kampioen Jean-Éric Vergne in de #93 Peugeot (1:40.772). Daarna volgen nog de #38 Porsche-JOTA, de #2 Cadillac en de #5 Porsche-Penske op plaats drie, vier en vijf. Stoffel Vandoorne zet deze keer een negende tijd neer.

Morgen krijgen we van 9 tot 10 uur nog een derde vrije training voorgeschoteld. We kwalificaties volgen vanaf 14 uur. De eerste race van het seizoen gaat van start op zaterdag 2 maart 2024, klokslag 9 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!