Nieuwe Tesla Roadster is een raket

DoorMatthias Hautekiet

1 maart 2024
Het vorig model van de Tesla Roadster.

Elon Musk heet op X / Twitter laten uitschijnen dat de nieuwe Tesla Roadster er in 2025 eindelijk komt. Alleen stuurt Musk zodanig absurde specificaties de wereld in, dat je je afvraagt of dit nog wel een wagen gaat en niet over een raket. De wagen zou een snelheid halen van 0 naar 100 km/u in amper één seconde.

De nieuwe Tesla Roadster werd al in 2017 aangekondigd en zou in 2020 op de markt komen. Maar acht jaar later is de wagen er nog steeds niet. Daar gaat nu dus verandering in komen. Musk claimt dat de Roadster eind dit jaar wordt voorgesteld en dat de eerste leveringen 2025 plaatsvinden. Volgens Musk moet de Tesla Roadster in amper één seconde sprinten van 0 naar 100 kilometer per uur. Met klassieke elektromotoren is dit vooralsnog zo goed als onmogelijk, maar dat is buiten SpaceX, dat andere bedrijf van Elon Musk, gerekend. Het bedrijf heeft een nieuw type raketmotor ontwikkeld, waarbij geen fossiele brandstoffen nodig zijn. De raketmotoren zullen dan een enorme hoeveelheid aan koude lucht verplaatsen onder een hoge druk, waarbij de wagen dus als een raket vooruit moet springen.

Als je dacht dat dit al indrukwekkend was, dan zul je compleet omvergeblazen worden volgens Elon Musk. Volgens de excentrieke zakenman is de snelle acceleratie nog “het minst interessante gegeven”. Musk sluit de Twitterdiscussie af met de vermelding dat dit wel eens de “meest verbluffende productvoorstelling ooit kan zijn”.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!