Jaguar TCS Racing: klaar voor de overwinning in Sao Paulo

DoorMatthias Hautekiet

13 maart 2024
Mitch Evans en Nick Cassidy van Jaguar TCS Racing zijn positief aan de vooravond van de 2024 Sao Paulo E-Prix.

Jaguar TCS Racing leidt op dit moment het kampioenschap met een score van 78 punten. Coureurs Nick Cassidy en Mitch Evans staan in het rijderskampioenschap op respectievelijk de eerste en vijfde plaats. Gezien de goede resultaten van het team bij de race van Sao Paulo vorig jaar begint Jaguar TCS Racing vol optimisme aan het raceweekend en zet het team alles op alles om de koppositie in het klassement te versterken. De Jaguar I-TYPE 6 heeft eerder al laten zien waartoe de auto op het circuit van Sao Paolo in staat is en het doel is om dat dit jaar minstens te evenaren.

James Barclay, Directeur van JLR Motorsport en teambaas Jaguar TCS Racing

“Met het oog op Sao Paulo bevinden we ons in een uitstekende positie, we staan bovenaan in de stand van zowel het wereldkampioenschap voor teams als voor rijders. Het is een heel positief begin van het seizoen 2024, maar in dit extreem competitieve wereldkampioenschap beseffen we heel goed dat dit nog maar het begin is. We hebben veel positieve punten en motivatie uit de eerste drie races gehaald, maar we hebben de onderbreking in de racekalender ook kunnen gebruiken om te hergroeperen en onze lessen te ontleden, terwijl we ons voorbereiden op onze terugkeer op het circuit in Brazilië.

Sao Paulo is een prachtige stad en circuit, waar we als team goede herinneringen aan hebben. Vorig jaar was de eerste en derde plaats, met alle drie de podiumplaatsen bezet door Jaguar aandrijflijnen, een belangrijke mijlpaal voor ons allemaal. Feestvieren met de Braziliaanse fans die gek zijn op hun autosport was ook ongelooflijk. We hebben gezien hoe competitief dit seizoen gaat worden en we weten dat het voor alle teams en coureurs erg spannend gaat worden, maar we zien de race met optimisme tegemoet en zullen ons best doen om voor punten en podiumplaatsen te vechten.”

Mitch Evans, rijder voor Jaguar TCS Racing

“Sao Paulo was mijn eerste overwinning van 2023 en een keerpunt in het seizoen. Toen begonnen we echt momentum op te bouwen als team. Het circuit loopt echt lekker en is een geweldig stratencircuit. De Braziliaanse fans zorgen ook altijd voor een fantastische sfeer. Sao Paulo zal voor mij een geweldige kans bieden om meer cruciale punten voor het team te verdienen en het gat in het rijderskampioenschap te dichten.”

Nick Cassidy, rijder voor Jaguar TCS Racing

“Ik had een droomstart van seizoen 10, drie podiumplaatsen in drie races. Zoals we weten kan dit kampioenschap erg onvoorspelbaar zijn, maar ik wil mijn sterke lijn voortzetten. Vorig seizoen eindigde ik als tweede in Sao Paulo achter Mitch. Ik weet hoe de Jaguar I-TYPE 6 aandrijflijn presteert op dit circuit en dat geeft me veel vertrouwen voor het weekend.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!