2024 Sao Paulo E-Prix: Bird snelste in tweede vrije training, Vandoorne tweede

DoorMatthias Hautekiet

16 maart 2024
Sam Bird (8) NEOM McLaren Formula E Team tijdens de tweede vrije training voor de 2024 Sao Paulo E-Prix.

Sam Bird (McLaren) zet tijdens de tweede vrije training voor de 2024 Sao Paulo E-Prix de snelste tijd neer. Met een tijd van 1:12.773 is hij net één honderdste sneller dan Stoffel Vandoorne (DS). Oliver Rowland (Nissan) rond de top drie af.

Foto © FIA Formula E

De tweede vrije training startte tijdens een mooie zonsopgang in Sao Paulo, Brazilië. Mitch Evans (Jaguar) die gisteren nog de snelst tijd neerzette tijdens de eerste vrije training, had vandaag meteen te kampen met problemen. Tijdens zijn openingsronde reed de Kiwi extreem traag over het circuit. Eens terug in de pits, wordt al snel duidelijk dat de voorste aandrijflijn stuk is. Zijn teamgenoot Nick Cassidy krijgt meteen de opdracht om de curbs te vermijden, zodat ook hij niet uitvalt. Het is natuurlijk de vraag hoeveel dit uithaalt, gezien dit een van de meest hobbelige circuits op de kalender is.

Met nog 8 minuten te gaan werd deze laatste vrije training voor de kwalificaties rood afgevlagd. Edoardo Mortara (Mahindra) kreeg de opdracht om zijn wagen onmiddellijk stil te zetten op het circuit. Na de takelwerken krijgen de teams nog één minuut om het circuit te verkennen, waarna de belangrijke oefenstarts volgen.

Om 13u40 volgen nog de kwalificaties. De vierde ronde van dit tiende Formula E seizoen start om iets na 18 uur. Hoe u alle actie kunt volgen, lees je hier.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!