Polestar Charge biedt toegang tot meer dan 650.000 laadpunten in Europa

DoorJens Mommens

28 maart 2024

Polestar en Plugsurfing lanceren een nieuwe openbare laadservice in Europa onder de naam Polestar Charge. Met meer dan 650.000 compatibele oplaadpunten voor elektrische auto’s geeft Polestar Charge Polestar-bestuurders toegang tot de grootste laadnetwerken in Europa, waaronder het Supercharger-netwerk van Tesla, IONITY, Recharge, Total, Fastned en Allego. Allemaal met één en dezelfde laadservice. Een optioneel maandelijks abonnement geeft gebruikers van Polestar Charge 30% korting bij meer dan 28.000 oplaadpunten.

Polestar is de eerste OEM in Europa die het Tesla Supercharger-netwerk integreert in de eigen oplaadapp, Polestar Charge, en de laadexpertise van Tesla toegankelijk maakt voor klanten. In Europa hebben Polestar 2-bestuurders al sinds 2020 toegang tot de openbare laadpunten en speciale kortingen binnen het Plugsurfing-netwerk. De nieuwe Polestar Charge service gaat vooraf aan de eerste Europese particuliere leveringen van Polestar 3 en Polestar 4, twee nieuwe luxe elektrische performance SUV’s.

We weten dat het gemak waarmee je kan opladen van groot belang is als je een elektrische auto hebt. Door de grootste netwerken in Europa toegankelijk te maken en de slimme integratie in Google Maps, maken we het Polestar-bestuurders nu nog gemakkelijker om te genieten van hun elektrische auto in plaats van zich zorgen te moeten maken over waar het volgende laadpuntnetwerk is.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. 

Met Polestar Charge hebben Polestar-bestuurders een oplossing ter beschikking die het gemakkelijker maakt om openbaar op te laden. En dat zowel bij het vinden van een laadpunt, het gebruik ervan en de betaling achteraf. Daardoor zijn er minder extra abonnementen, apps, verificatiemethoden of laadtags nodig. De EV-optimalisatie in Google Maps helpt je dan weer bij het plannen van optimale laadstops langs een route en activeert een batterijvoorbereidingsfunctie om de snelst mogelijke oplaadsnelheden te bereiken.

DoorJens Mommens

Jens Mommens is een autosportfotograaf met een voorliefde voor Formule E. Hij test regelmatig nieuwe wagens en deelt zijn ervaringen met zijn lezers. Hij is ook een liefhebber van technologie, gaming en smartphones. Hij volgt de laatste trends en innovaties op de voet.

error: Piraterij is een misdrijf!