Tesla verwijst goedkope Model 2 naar de prullenmand

DoorMatthias Hautekiet

6 april 2024
Tesla Model

Vorig jaar nog kwam het nieuws dat Tesla bezig was met de ontwikkeling van een goedkoop nieuw model: de Tesla Model 2. Musk nog Tesla wouden dit nieuws bevestigen, maar nu lijkt het erop dat het model alweer naar de prullenmand is verbannen. Zo beweert persbureau Reuters dat de Tesla Robotaxi alle aandacht van het team opeist, waardoor de Model 2 er gewoon niet meer komt.

Foto © Tesla

Het nieuws komt als een grote verrassing, gezien Musk al enkele jaren aangeeft dat goedkope Chinese EV’s de Europese en Amerikaanse auto-industrie kapot maken. Vandaag laat Tesla al de prijzen steeds verder zakken om die concurrentie het hoofd te bieden. Een goedkoper model zou dus zeker welkom zijn om de winstmarges wat minder onder druk te zetten. De belofte voor een goedkope Tesla Model 2 zijn natuurlijk niet nieuw. Musk beloofde in 2020 al dat de “wagen voor minder dan 25.000 euro” er zou komen. Meer zelfs, het model zou volgend jaar al in productie moeten gaan. Volgens persbureau Reuters zouden de plannen nu helemaal naar de prullenmand worden verwezen. Of toch op zijn minst voor onbepaalde duur uitgesteld. Eind februari zou het project zijn stopgezet, waarna alle ontwikkelaars bij Tesla zijn overgezet naar het Robotaxi project. Elon Musk roept op X dat het persbureau liegt, maar Reuters beweert dan weer drie onafhankelijke bronnen te hebben die het nieuws bevestigen. Bovendien zouden ook meerdere toeleveranciers te horen hebben gekregen dat het model is afgevoerd.

De Tesla Robotaxi

Echt raar is het natuurlijk niet, gezien Musk wel regelmatig van die grillen heeft. Zo maakte hij gisteren uit het niets bekend dat de Tesla Robotaxi op 8 augustus wordt voorgesteld. De volledig autonoom rijdende wagen, zonder pedalen of stuur, krijgt een futuristisch ontwerp. De voorkant lijkt wat meer op de huidige generatie Tesla’s, terwijl de achterkant overgenomen lijkt te zijn van de Cybertruck. De Robotaxi zou twee personen kunnen vervoeren en lijkt maar drie wielen te hebben. Het doel van de wagen zou zijn om eerst jezelf te laten rondrijden en wanneer je de wagen niet nodig hebt, deze in te kunnen zetten als zelfrijdende taxi.

Render van de Tesla Robotaxi met drie wielen © Tesla
Render van de Tesla Robotaxi met drie wielen © Tesla

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!