Samenwerking Formula E en NXT Gen Cup stopt voor 2024

DoorMatthias Hautekiet

8 april 2024
NXT Gen Cup is geen onderdeel meer van het FE-kampioenschap.

Amper vier dagen voor de start van het raceweekend in Misano is de nieuwe support serie voor het FIA Formula E Wereldkampioenschap alweer afgevoerd. De NXT Gen Cup zal dus geen onderdeel maken van dit tiende FE-seizoen.

De Next Gen Cup werd begin februari groots aangekondigd als nieuwe support serie voor het Formula E Wereldkampioenschap. Het 100% elektrische Junior Touring Car kampioenschap zou oorspronkelijk onderdeel zijn van vier FE-raceweekends dit seizoen: Misano, Monaco, Berlijn en Londen. Maar die plannen worden nu een jaar uitgesteld. De organisatie van de NXT Gen Cup spreekt zelf over “onverwachte belemmeringen”. Sommige bronnen spreken echter over financiële problemen tussen beide kampioenschappen, waardoor de plannen opnieuw worden opgeborgen. Wel zouden de races op de Norisring en Hockenheim, als support series voor de DTM, doorgaan zoals gepland.

Frederk Lestrup, oprichtiger van het kampioenschap, is alvast teleurgesteld: “Uiteraard zijn we teleurgesteld dat we dit niet voor dit seizoen hebben kunnen regelen en dat de beslissing zo laat viel. We hebben contact gehad met al onze rijders en partners die uiteraard onze gevoelens delen. Bovendien hebben zij ook ongelooflijk veel begrip en steun hebben getoond in deze moeilijke situatie – iets waar we enorm dankbaar voor zijn“.

De woordvoerder van het Formula E Kampioenschap benadrukt dat nog steeds de volgende generatie aan jong racing talent wil ondersteunen. Bovendien zijn er maatregelen genomen, waardoor fans toch nog kunnen genieten van een dag vol actie. Zo zijn er bijvoorbeeld extra handtekeningsessies en pit walks.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!