Elektrische Lancia Ypsilon te koop vanaf € 34.500

DoorMatthias Hautekiet

9 mei 2024
De prijs van de nieuwe Lancia Ypsilon Electric is bekend.

Dat Lancia bezig is aan een comeback, is al even geweten. Het Italiaanse merk lag op sterven na dood, maar Stellantis zag toch nog heil in een reanimatie. In februari startte Lancia met de lancering van de Ypsilon aan zijn tweede leven. Sinds deze week zijn ook de prijzen van de Lancia Ypsilon bekend.

Na lang speculeren werd de nieuwe Lancia Ypsilon halverwege februari gepresenteerd. De Ypsilon is onderhuids eigenlijk een Opel Corsa of Peugeot 208, maar kreeg toch een volledig eigen identiteit. Nu kent hij eindelijk ook zijn prijs en die is best verrassend. De Lancia Ypsilon Electric is zijn zijn basistrim, met een motor van 156 pk en batterij van 51 kWh, al verkrijgbaar vanaf 34.500 euro. Daarnaast komen er nog een duurdere LX-versie en een “Edizione Cassina Limitata”. Toch is deze prijs best goedkoop te noemen in de wereld van de EV’s. Vooral als je weet dat de Opel Corsa Electric pas beschikbaar is vanaf 36.350​ euro en dat de Peugeot E-208 minstens 35.615 euro kost. Bovendien beschik je dan pas over de versie met de beperkte motor van 136 pk. Voor de varianten met de krachtigere motorisaties van 156 pk betaal je voor beide al meer dan 40.000 euro.

Uitrusting van de Lancia Ypsilon

Voor de prijs van 34.500 euro beschikt de basistrim van de Ypsilon over elektrische verstelbare en verwarmde buitenspiegels, automatische airco, Keyless start en een infotainmentsysteem van 10,25″. Natuurlijk zijn ook de rijhulpsystemen zoals Lane Keeping Assist, adaptieve cruisecontrol en achterste parkeersensoren. De iets duurdere LX-variant voegt daar nog sfeerverlichting, een dimmende binnenspiegel en een inductielader aan toe. Bovendien doet bij deze versie ook het Sound Air Light Augmentation-systeem, kortweg S.A.L.A., aan toe. Dit systeem combineert de audio-, temperatuur, en verlichtingsinstelling om volledig unieke sfeer te kunnen neerzetten.

De Edizione Limitata Cassina is de huidige topuitvoering van de Lancia Ypsilon. Deze is echt enkel voor de gelukkigen weggelegd, gezien er maar 1906 exemplaren van worden gemaakt. Deze beschikt over een mooi blauw fluwelen interieur en zetels met een massagefunctie en zetelverwarming. Daarnaast beschikt deze zelf over een echte koffietafel!

De nieuwe Lancia Ypsilion is vanaf nu te reserveren. Het orderboekje zelf gaat pas open vanaf juni. Over enkele maanden volgt een krachtigere HF-versie met maar liefst 240 pk. Verder zitten er ook nog grotere modellen in de pijplijn klaar.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!