Stellantis brengt Chinese Leapmotor naar België

DoorMatthias Hautekiet

14 mei 2024
Stellantis CEO Carlos Tavares en Leapmotor oprichter, voorzitter en CEO Jiangming Zhu

Stellant maakt een interessante strategische zet te maken in het steeds veranderende landschap van de auto-industrie. Dit Chinese automerk heeft de aandacht van Stellantis getrokken, wat heeft geleid tot een samenwerking die de Europese autogigant in staat stelt om vanaf september van dit jaar Leapmotor’s elektrische voertuigen in België te verdelen.

Foto © Stellantis

Leapmotor International, opgericht als een joint venture tussen Stellantis en enkele Chinese partners, heeft al snel plannen gemaakt om de verkoop en zelfs productie van Chinese modellen buiten de grenzen van China te brengen. De eerste stap omvat de distributie van de T03 en de C10 in verschillende Europese landen, waaronder België. Deze compacte stadsauto en middelgrote SUV zijn volledig elektrisch aangedreven en beloven rijbereiken van respectievelijk 265 kilometer en 420 kilometer.

Maar Leapmotor’s ambities gaan verder dan alleen deze twee modellen. Voor de komende jaren staan er nog meer elektrische voertuigen op de planning, waaronder compacte SUV’s, hatchbacks en modellen voor het B- en C-segment. Deze toekomstige releases zullen naar verwachting concurreren met andere elektrische voertuigen op de markt, zoals de Peugeot e-208 en e-308, die tot de Stellantis-familie behoren.

Het is duidelijk dat Stellantis met Leapmotor wil inspelen op de groeiende interesse in betaalbare Chinese elektrische voertuigen in Europa. Door deze strategische samenwerking voegt Stellantis een nieuw merk toe aan zijn al uitgebreide portfolio, wat de concurrentiepositie van het bedrijf in de snel evoluerende EV-markt versterkt. Deze stap van Stellantis kan worden gezien als een slimme zet om de opkomst van Chinese automerken in Europa tegen te gaan. Door samen te werken met Leapmotor en zelfs een aandeel in het bedrijf te nemen, positioneert Stellantis zich als een belangrijke speler in de verschuivende dynamiek van de mondiale auto-industrie.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!