Onderweg met de Cortina E-Mozzo Pro

DoorRedactie

22 mei 2024
Cortina E-Mozzo Pro e-bike in Eclips Black

De Cortina E-Mozzo Pro kreeg begin april een upgrade en wordt in de markt geplaatst als de ideale e-bike voor woon-werkverkeer. Bovendien kent hij nog eens een strak uiterlijk, gecombineerd met een grote actieradius en een krachtige middenmotor. Op papier klinkt hij dus al veelbelovend. Maar is hij dat ook in het echt? Ontdek het hier.

Wat meteen opvalt aan deze E-Mozzo Pro is dat het haast een eenvoudige stadsfiets is. Je moet namelijk al goed kijken om door te hebben dat dit een e-bike is. Alle onderdelen, inclusief de batterij en de middenmotor, zijn mooi weggewerkt. Hierdoor ontstaat een strak uiterlijk. Dit wordt nog eens extra versterkt, doordat Cortina een poging heeft gedaan om de verschillende kabels zo goed als mogelijk weg te werken in het frame. Het merk is natuurlijk niet nieuw voor ons. Vorig jaar konden we namelijk al de E-Lett testen en ook toen waren we meteen verkocht aan het design. Net zoals bij het andere model van Cortina is de lakkwaliteit van de E-Mozzo uitzonderlijk goed. En ook deze keer weet het leuke achterlicht in de vorm van een uitroepteken ons bekoren.

Voor de sportieve fietser

Dat de Cortina E-Mozzo een sportieve look heeft, staat dus buiten kijf. Maar ook de rijervaring met deze e-bike is behoorlijk sportief. Zo heeft deze een breed stuur, waardoor je automatisch een sportievere fietshouding aanneemt. Deze e-bike is dan ook geschikt voor lange fietstochten en dat in alle comfort. Zelf oneffen wegen met kasseien vormen geen probleem dankzij de verende voorvork.

Voor de ondersteuning heeft Cortina gekozen voor het STEPS E6100 middenmotor van Shimano. Deze combineert een kracht- en een rotatiesensor voor een optimale levering van de kracht. Op die manier beschik je meteen over voldoende ondersteuning vanaf de eerste trap, zonder dat je het gevoel hebt ongecontroleerd vooruit te vliegen. Deze levert een vermogen van 250 W en biedt 60 Nm aan koppel. Bovendien kun je voor het vermogen kiezen tussen drie verschillende ondersteuningstanden: Eco, Normal en High. In de Eco-modus wordt het bereik van de E-Mozzo Pro geoptimaliseerd. In de hoogste stand beschik je dan weer over de maximale ondersteuning. Deze stand is ideaal voor fietstochten door heuvelachtig terrein of waarbij je constant de 25 km/u wil aanhouden. Wij haalden in deze stand een bereik van 85 kilometer. Verder werkt deze mountainbike-motor ook uitstekende samen met de Shimano Nexus 7-speed versnelling. Deze naafversnelling vraagt amper tot geen onderhoud en maakt het handig om een brug of enkele steile heuvels zonder veel moeite te bedwingen.

Degelijke materialen

De nodige energie haalt de Cortina E-Mozzo uit een batterij van 504 Wh. Deze uitneembare batterij is mooie ingewerkt in het frame. Volledig opladen duurt ongeveer vier uur, waardoor je snel opnieuw kunt verder fietsen. Daarnaast beschikt deze elektrische stadsfiets ook over een Gates CDX Carbon Belt aandrijfriem, die enkele duizenden kilometers mee gaat en zeer weinig onderhoud vergt. Deze e-bike wordt geleverd met een handig display waar je onder meer je bereik, het ondersteuningsniveau en je snelheid. Over een app beschikt deze e-bike niet. De Cortina E-Mozzo Pro is beschikbaar in het Eclips Black voor 3449 euro. Voor meer informatie, aankoop en onderhoud kun je terecht bij je lokale fietsenmaker.

Cortina E-Mozzo Pro

EV-olution.be

Cortina E-Mozzo Pro e-bike in Eclips Black
De Cortina E-Mozzo Pro kreeg begin april ’24 een upgrade en wordt in de markt geplaatst als de ideale e-bike voor woon-werkverkeer. Bovendien kent hij nog eens een strak uiterlijk, gecombineerd met een grote actieradius en een krachtige middenmotor.
Batterij / bereik
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De Cortina E-Mozzo Pro is een uitstekende e-bike voor wie toch nog graag een sportieve fietservaring wil. Bovendien biedt hij een goede prijs-kwaliteitverhouding dankzij de uitstekende materialen en lakkwaliteit.

4.5

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!