2024 Shanghai E-Prix: Cassidy snelste tijdens FP3

DoorMatthias Hautekiet

26 mei 2024
Nick Cassidy tijdens de 2024 Shanghai E-Prix

Tijdens de tweede racedag van het weekend in Shanghai is het Nick Cassidy (Jaguar) die de snelste tijd neerzet tijdens de derde vrije training. Dan Tiktum (ERT) zet een tweede tijd neer tijdens in wat voor het team een thuiswedstrijd is.

Foto © Formula E / Simon Galloway

De derde tijd gaat naar António Félix da Costa. De Porsche-rijder, die zonet werd teruggezet in de uitslag van gisteren, lijkt zich hier dus weinig van aan te trekken en focust zich volledig op deze nieuwe racedag. Ook Maximilian Günther werd getroffen door een tijdstraf en zet vandaag een vierde tijd neer tijdens de derde vrije training. Mitch Evans (Jaguar), die de E-Prix van gisteren won, zet vandaag een vijfde tijd neer. Daarna volgen Jake Hughes (McLaren), Jean-Éric Vergne (DS) en Robin Frijns op plaats zes, zeven en acht. Stoffel Vandoorne (DS) zet een negende tijd neer, gevolgd door Jehan Daruvala (Maserati) die de top tien afrondt.

Van 4u20 tot 5u45 volgen nog de kwalificaties. Voor de race zelf is het nog even wachten tot 9 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!