Volkswagen ID.7 nu ook als krachtige GTX

DoorMatthias Hautekiet

4 juni 2024
Nieuwe Volkswagen ID.7 GTX

Volkswagen laat ons vandaag kennismaken met de nieuwe ID.7 GTX. Een krachtige elektrische sedan met 340 pk, goed om in minder dan 6 seconden van 0 – 100 km/u te sprinten.

De voorstelling van de Volkswagen ID.7 GTX volgt enkele maanden nadat ook de Buzz, ID.7 Tourer en de ID.3 een krachtigere variant kregen. Het lijkt er dus op dat de Duitse constructeur volop inzet op het ontwikkelen van krachtigere versies van hun bestaande EV’s. Het is uiteraard niet verwonderlijk dat de ID.7 GTX over exact dezelfde specificaties beschikt als de eerder voorgestelde ID.7 Tourer GTX. Hij beschikt dus over dezelfde elektromotor van 286 pk op de achteras als de gewonde ID.7, aangevuld met een extra motor van 109 pk op de voorste as. Samen zijn beide motoren goed voor een gecombineerd vermogen van 340 pk. Volgens Volkswagen zou dit genoeg moeten zijn om in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten, al geeft het merk niet aan hoeveel dat exact is. Bovendien kan hij, net zoals de andere GTX-versies, uitgezonderd de ID.3, een trailer trekken van 1.400 kilogram.

Snelladen aan 200 kW

Naast een krachtigere aandrijving beschikt de VW ID.7 GTX ook over een grotere batterij van 91 kWh (86 kWh netto). Ook hier geeft de constructeur maar weinig details vrij. Al vermoeden wij dat het bereik volgens de WLTP-norm op een dikke 600 kilometer zal liggen. Snelladen is mogelijk aan maximaal 200 kW, 25 kW meer dan de standaard variant. Tenslotte herken je deze krachtige ID.7 GTX aan zijn sportieve uiterlijk met zwarte accenten en 20″ lichtmetalen velgen. Ook de unieke GTX-lichtsignatuur is uiteraard aanwezig. Aan de binnenkant krijgt de EV sportstoelen bekleed met microvezel en GTX-badges.

De nieuwe Volkswagen ID.7 GTX komt nog voor het einde van de lente in de configurator te staan. Op de prijs is het nog even wachten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!