Nieuwe Ford Capri is een elektrische SUV vanaf € 47.450

DoorMatthias Hautekiet

12 juli 2024
Nieuwe elektrische Ford Capri

Ford heeft hun tweede elektrische wagen, de Mustang niet meegerekend, voorgesteld. De nieuwe Ford Capri is een elektrische cross-over en staat net zoals de Explorer op het MEB-platform van Volkswagen. Wel ziet hij er als SUV-coupé een stuk dynamischer uit. Al moeten we toch twee keer kijken om de recyclage van de naam uit de jaren 70 te begrijpen.

De nieuwe Ford Capri moet doen denken aan de Capri die begin de jaren 70 populair was bij heel wat gezinnen. De legendarische coupé van toen stond garant voor betaalbaar rijplezier. Bovendien heeft de wagen heel wat successen op zijn naam staan in heel wat raceklassen waaronder rally en endurance. Al lijkt er buiten de naam maar weinig overgenomen te zijn buiten het feit dat het hier om een coupé-achtige gaat. Verder staat deze 2024 Capri op MEB-platform van Volkswagen, dat ook gedeeld wordt met de ID.4, ID.5, Ford Explorer, Skoda Enyaq en de Audi Q4 e-tron. Wel is hij 16 centimeter langer dan de Explorer. De extra centimeters zitten vooral voorbij de achteras, waardoor koffer met 572 liter bijna 102 liter groter is.

Interieur van de Ford Capri

Het interieur van de Ford Capri mist dan weer zijn doel. Het lijkt integraal overgenomen te zijn van de Explorer en mist een “ziel”. Het interieur heeft nog maar weinig meer met Ford te maken. Als je bij het instappen niet goed op het merk let, zou je zomaar denken in een Volkswagen te rijden. De instapvariant van de elektrische Capri beschikt standaard over een uitgebreide sfeerverlichting, een verwarmd stuurwiel, een oplaadpad voor je smartphone en een dual-zone klimaatregeling. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar en beschikt over massagefunctie en zetelverwarming. Het infotainmentsysteem in “iPad-stijl” meet 14,6″ groot en verbergt een afsluitbaar opbergvak. Daarnaast komt er ook nog een Premium-uitvoering met grotere wielen (20″ in plaats van 19″), matrix-koplampen, een elektrisch bediende koffer met “voetbediending” en nog uitgebreidere sfeerverlichting.

Drie uitvoering

Deze elektrische Ford is in de Standard Range RWD-variant beschikbaar vanaf 47.450 euro. Deze instapversie beschikt over een compacte batterij van 52 kWh, goed voor een bereik van 400 kilometer (WLTP). De enkele aandrijfas levert zo’n 170 pk. Snelladen is mogelijk aan maximaal 115 kW. Wel moeten we hierbij al vertellen dat Ford deze instapper pas begin 2025 aan het orderboekje toevoegt. Voor zij die vandaag al hun Capri willen aanschaffen zijn er nog de Extended Range RWD en AWD modellen. Die eerste beschikt over een grotere batterij van 77 kWh dat het WLTP-bereik doet stijgen tot 627 kilometer op één lading. Bovendien krijgt hij een krachtigere motor van 286 pk en een hogere snellaadlimiet van 135 kW. De meerprijs bedraagt 4.000 euro. Tenslotte is er nog een Extended Range versie met vierwielaandrijving. Deze beschikt over dezelfde 77 kWh batterij, maar levert 310 pk’s, goed voor een 0-100 km/u sprint in 5,3 seconden. Wel doet dit het bereik dalen naar 592 kilometer. Bovendien moet je daar nog eens 30 kilometer van aftellen wanneer de Premium-variant aanschaft met grotere velgen.

De elektrische Ford Capri wordt in Duitsland geproduceerd en is meteen te bestellen. De prijzen schommelen dus tussen de 47.450 en 67.150 euro afhankelijk van de gekozen uitvoering. Wil je ook een warmtepomp? Dan moet je daar bij alle versies 1.200 euro voor bijbetalen. De eerste levering worden nog voor het einde van 2024 verwacht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!