WEC Interlagos: Toyota op eerste startrij

DoorMatthias Hautekiet

13 juli 2024
Kamui Kobayashi zet de snelste tijd neer in de #7 Toyota Gazoo Racing tijdens de Hyperpole van de 2024 6 Hours of Sao Paulo, onderdeel van het FIA WEC Kampioenschap © X / Toyota Gazoo Racing

Tijdens de kwalificatie en bijhorende Hyperpole voor de 6H van Sao Paulo heeft Toyota de eerste startrij verzekerd. Kamui Kobayashi zet in de #7 Toyota Hypercar een mooie 1:23.140 neer, waarbij hij de polepositie bemachtigt. Sébastien Buemi volgt in de #8 Toyota op tweede plaats, waardoor hij Toyota dus de volledige eerste startrij bezorgt.

Foto © X / Toyota Gazoo Racing

Na Toyota is het Matt Campell die de #5 Porsche Penske naar de derde plek stuurt met 1:23.331. Zijn tijd is nipt sneller dan die van Alex Lynn in de #2 Cadillac. Op plaats vijf vinden we de #6 Porsche terug bestuurd door Kévin Estre, gevolgd door de #50 Ferrari, de #12 en #38 JOTA Porsches en de #51 Ferrari. Robin Frijns (#20 BMW WRT) haalt eveneens de Hyperpole, maar moet het doen met een tiende tijd.

Net buiten die top tien is het Mick Schumacher die een elfde net neerzet in de #36 Alpine. Bij Peugeot, dat vanaf dit weekend meer gaat inzitten op de performance van de wagen, moeten ze duidelijk een nieuwe strategie bedenken. Zo zet Paul di Resta in de #94 9X8 Hypercar van onder meer Stoffel Vandoorne slechts een zestiende tijd neer, gevolgd door Jean-Éric Vergne in de #93 op plaats zeventien.

De 6 Hours of Sao Paulo, de vijfde manche van het 2024 FIA WEC kampioenschap, start morgen om 16u30.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!