VanMoof geeft € 1.000 korting aan klanten die e-bike niet geleverd zagen door faillissement

DoorMatthias Hautekiet

15 juli 2024
€ 1.000 korting voor gedupeerde klanten in faillissement VanMoof

De nieuwe eigenaar van VanMoof kondigt vandaag een tegemoetkoming aan voor de gedupeerden van het faillissement vorig jaar. Heel wat klanten kochten immers een strakke e-bike van het merk, maar kregen deze nooit geleverd. Die klanten krijgen nu een korting aangeboden van 1.000 euro op een VanMoof S5, of een van zijn opvolgers.

Ze waren met veel, de klanten die een e-bike bij VanMoof in bestelling hadden, maar deze nooit geleverd kregen. De Nederlandse innovatieve fietsenbouwer ging een jaar geleden failliet, nadat de opgestapelde schulden te hoog werden. In september 2023 werd het merk overgekocht door McLaren Applied dat ondertussen al enkele miljoenen in het bedrijf heeft gepompt. Voor de gedupeerden maakt dit echter weinig uit, gezien de schulden en verplichtingen komen te vervallen door het faillissement. Bovendien gingen alle betaalde voorschotten op in de schuldenberg, waardoor klanten in de kou blijven staan. Toch wil het nieuwe bedrijf deze groep nu tegemoetkomen. Daarom biedt VanMoof nu een korting van 1.000 euro aan aan klanten die alsnog een VanMoof willen aanschaffen.

Eliott Wertheimer, Co-CEO van VanMoof

“Vanaf het moment dat wij instapten hebben we het onze missie gemaakt om mensen “back on the road” te krijgen. Voor bestaande riders hebben we inmiddels een netwerk van servicepartners opgebouwd die we voorzien van reserveonderdelen. Terwijl we hier mee bezig zijn, willen we nu ook graag de mensen op weg helpen die door het oude VanMoof zijn teleurgesteld. Uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd met onze community werd snel duidelijk hoe frustrerend de afgelopen maanden zijn geweest voor mensen die hun fiets niet geleverd hebben gekregen van het oude VanMoof. We snappen dat ons gebaar niet alle problemen in één keer oplost, maar we hopen dat het de pijn verzacht.”

Heropstart reparaties

Verder heeft VanMoof niet stilgezeten de afgelopen vandaag. Zo zijn er vandaag al herstellingen mogelijk bij 120 service partners. Om dit in goede banen te leiden, werd ook de aanvoerlijn van onderdelen opnieuw opgestart. Bovendien heeft het bedrijf een vernieuwde softwarearchitectuur en een nieuwe kwaliteitscontroles ingevoerd. Ondertussen is ook de verkoop van de S5 en A5 opnieuw opgestart. Verder wil VanMoof volgend jaar en nieuwe lijn van e-mobility producten op de markt brengen.

Hoe de kortingscode aanvragen?

Vooraleer je je kortingscode aanvraagt, is het belangrijk om weten dat reeds gecompenseerde klanten geen aanspraak kunnen maken hierop. Indien je dus al een terugbetaling via je bank of kredietkaartmaatschappij ontving, zal je aanvraag afgewezen worden. Wie nog geen terugbetaling ontving, kan hier zijn code aanvragen. Elke aanvraag zal individueel behandeld worden. VanMoof streeft er hierbij naar om iedereen nog voor het einde van het jaar een antwoord te kunnen voorzien. Wie een kortingscode ontvangt zal deze kunnen gebruiken tot en met 31 december 2027. De code is bovendien verbonden aan het e-mailadres van diegene die de oorspronkelijke aankoop deed en kan dus niet worden doorgegeven.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!