2024 London E-Prix: Vergne snelste tijdens eerste vrije training

DoorMatthias Hautekiet

19 juli 2024
Jean-Éric Vergne (DS Penske) zet de snelste tijd neer tijdens de eerste vrije training van de 2024 London E-Prix, FIA Formula E © Jens Mommens / Momenol Images / EV-olution.be

Met de eerste vrije training achter de rug is het finale weekend van dit tiende Formula E seizoen echt van start gegaan. Jean-Éric Vergne (DS) zet de snelste tijd, 1:11.290, neer en plaats zo zijn DS op de eerste plaats. Sébastien Buemi (Envision) en Jake Hughes (McLaren) volgen op respectievelijk 28 en 58 tienden van Vergne.

De vierde tijd tijdens deze eerste vrije training van de 2024 London E-Prix wordt neergezet door Mitch Evans (Jaguar). Als dit een race was geweest, dan had Evans op gelijke voet komen te staan met zijn teamgenoot Nick Cassidy. De leider in het klassement komt pas als elfde over de eindmeet. Envsion-rijder Robin Frijns laat een vijfde tijd noteren, gevolgd door Maximilian Günther (Maserati) op plaats zes. António Félix da Costa (Porsche) zet een zevende tijd neer. Stoffel Vandoorne (DS) zet met een achtste tijd (1:11.563) ook geen slechte tijd neer in zijn Ds. Oliver Rowland (Nissan) en Sam Bird (McLaren) ronden de top tien af.

Als we één conclusie kunnen trekken uit deze eerste oefensessie, is het wel dat het veld ongelooflijk dicht op elkaar zit. Zo zitten er tussen de eerste en de vijftiende rijder nog geen halve seconde verschil. Evans, Cassidy en Wehrlein, de top drie voor de titelstrijd, zijn alvast strijdvaardig voor de race van morgen.

Morgen volgen nog een tweede vrije training, de kwalificaties en de duels. De eigenlijke race start om iets na 18 uur.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!