DS Penske mikt op derde plaats in Formula E kampioenschap

DoorMatthias Hautekiet

19 juli 2024
Jean-Éric Vergne (DS Penske) tijdens de 2024 Berlin Eprix, onderdeel van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap © Jens Mommens / Momenol Images / EV-olution

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli vinden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk de laatste twee rondes van het tiende Formule E-seizoen plaats. Het ExCel-circuit in Londen is voor alweer het vierde jaar op rij gastheer van de 22 rijders op de grid. Dit unieke circuit, met een overdekt gedeelte in het beursgebouw, zal opnieuw voor veel actie en verrassingen zorgen.

Na 14 felbevochten races in de afgelopen zes maanden, waarbij de kwaliteit van de concurrentie hoger was dan ooit, trekken DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT naar Londen met de derde plaats in het teamkampioenschap.

In het rijdersklassement staat Jean-Eric Vergne – de enige tweevoudig kampioen in de Formule E – momenteel zesde: slechts 28 punten verwijderd van het voorlopige podium. Zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne, die het kampioenschap in 2022 won, staat momenteel tiende op weg naar de laatste double-header van het seizoen.

DS Automobiles – dat in 2019 en 2020 twee dubbele titels veroverde – wil zijn positie in zowel het teamkampioenschap als het constructeurskampioenschap behouden. Om dit doel te bereiken, kan het Franse premiummerk rekenen op het talent van zijn rijders en de knowhow op het gebied van elektrische technologie.

De laatste twee rondes van het tiende Formule E-seizoen beginnen komende zaterdag en zondag om 18.00 uur.

Eugeno Franzetti, Directeur van DS Performance:

“Na onze sterke resultaten in Portland kunnen we niet wachten om de draad weer op te pikken en onze huidige podiumplaats in dit tiende seizoen te verdedigen. Zoals gebruikelijk wordt de finale in Londen een bijzonder intense strijd, met veel tegenstand van de koplopers. Ik weet zeker dat we er middenin zullen zitten! Er liggen nog 94 punten voor het grijpen bij de teams en DS PENSKE is gemotiveerder dan ooit om er zoveel mogelijk mee naar huis te nemen. Een derde plaats op het eindpodium aan het eind van het jaar zou een mooi teken van vooruitgang zijn vergeleken met vorig jaar, dus dat is duidelijk ons doel!”

(persbericht)

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!