2024 London E-Prix: Wehrlein, Evans en Cassidy blikken vooruit op beslissende titelstrijd

DoorMatthias Hautekiet

20 juli 2024
Mitch Evans (Jaguar), Pascal Wehrlein (Porsche) en Nick Cassidy (Jaguar) blikken vooruit op de finale titelstrijd op zondag.

De 2024 London E-Prix was de race waar we het hele seizoen op gewacht hebben. In tegenstelling tot de voorbije maanden werden de fans getrakteerd op nog eens een echte Formula E-race. Na afloop blikken Pascal Wehrlein (Porsche), Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Jaguar) vooruit op de beslissende titelstrijd op zondag.

Pascal Wehrlein – TAG Heuer Porsche Formula E team

“De race vandaag startte niet zoals ik had gehoopt. Al bij de openingsronde maakte ik contact met Norman (Nato, nvdr.), waarna ik enkele plaatsen verloor. Daarna zijn we energie gaan sparen, zodat ik in de slotfase voor de overwinning kon strijden. Met die laatste safety car werd het nog spannend, maar door het kleine energievoordeel kon ik toch nog de overwinning binnenhalen. Vanavond is het nu vooral belangrijk om samen met het team de race van vandaag te bespreken om ons optimaal voor te bereiden op de finale strijd mogen. Vooral de kwalificatie moet beter, gezien Jaguar daar nu nog de sterkere partij is. In de race hebben wij dan weer het voordeel. Het zal dus morgen opnieuw een zwaar gevecht worden.”

Mitch Evans – Jaguar TCS Racing

“Ik zou liegen moest ik zeggen dat ik blij ben met deze tweede plaats. We hadden de pace om te winnen vandaag, maar onze aanpak zat gewoon niet goed genoeg. Vooral ons energiemanagement moet beter voor de race van morgen. Het energieverschil op Pascal heeft ons vandaag de overwinning gekost. Als we dat dus goed krijgen, dan maken we zeker kans op de titel. Morgen ligt onze focus op een nog betere kwalificatie en een goede strategie. Als we met twee Jaguars op de eerste startrij starten, zijn we zeker van een overwinning in de twee kampioenschappen.”

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“De race vandaag hebben we verloren door een slechte kwalificatie. Echter hebben we de schade weten te beperken door te eindigen op de zevende plaats. Dankzij de bijhorende punten zijn er slechts zeven punten verschillen tussen mij en Pascal. In de Formula E is dat niets. Bovendien weet ik dat ik de snelste wagen heb op de grid, dat geeft nog eens extra zelfvertrouwen voor de race van morgen. We moeten nu op de successen van vandaag voortbouwen, zodat we er morgen meteen staan.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!