2024 London E-Prix: Rowland snelste tijdens FP3, problemen voor Cassidy

DoorMatthias Hautekiet

21 juli 2024
Oliver Rowland (Nissan) zet de snelste tijd neer tijdens de derde vrije training van de 2024 London E-Prix, onderdeel van het FIA Formula E Wereldkampioenschap © Matthias Hautekiet / Momenol Images / EVolution

Oliver Rowland is de snelste rijder tijdens de allerlaatste free practice van het seizoen. De Nissan-rijder zet voor zijn thuispubliek een goede 1:10.127 neer. Pascal Wehrlein (Porsche), de leider in het kampioenschap, staat tweede. Zijn tijd is maar liefst een halve seconde sneller dan die van Mitch Evans (Jaguar), die pas een zeventiende tijd weet te noteren.

Verder toont ook Jean-Éric Vergne (DS) zich opnieuw strijdvaardig. De Fransman zet de derde tijd neer tijdens deze laatste oefensessie voor de London E-Prix. De vierde en vijfde tijd worden neergezet voor Maximilian Günther (Maserati) en Robin Frijns (Envision). Na hen volgen Jehan Daruvala (Maserati), Sébastien Buemi (Envision) en Dan Ticktum (ERT). Nico Müller (ABT Cupra) en Stoffel Vandoorne (DS) ronden de top tien af.

Drama voor Jaguar

Als deze derde vrije training ons al iets kan leren, is het wel dat Jaguar nog hard aan de slag moet wil het een kans maken op de titel vandaag. De Britse renstal heeft de namelijk alle punten nodig wil het Mitch Evans of Nick Cassidy een overwinning bezorgen in het rijderskampioenschap. Het wordt voor beide rijders alvast moeilijk, gezien Evans slechts een zeventiende tijd kon neerzetten tijdens deze Free Practice. Cassidy raakte zelf amper uit de pitstraat door problemen met het ‘brake-by-wire’-systeem. Het remprobleem zorgt er voor dat de Kiwi geen rondetijd kan neerzetten en bovendien kostbare oefentijd verliest. Met amper zeven punten verschillen tussen hem en Wehrlein telt nu elk punt.

De misschien wel belangrijkste kwalificaties van het seizoen starten straks om 13u20. Vanaf 18 uur volgt dan de allesbepalende titelstrijd tussen Pascal Wehrlein, Mitch Evans en Nick Cassidy.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!