Wehrlein, Evans en Cassidy reageren na nagelbijtende finale

DoorMatthias Hautekiet

21 juli 2024
Pascal Wehrlein (Porsche), Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Jaguar) de top drie van het tiende ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap.World Championship winner Pascal Wehrlein (TAG Heuer Porsche Formula E Team) at the 2024 ABB FIA FORMULA E HANKOOK London E-Prix on 21 July 2024 at the London ExCel Exhibition Center, London, United Kingdom.

De tweede London E-Prix van het weekend voegde extra drama toe aan de al spannende titelstrijd. Uiteindelijk is het Pascal Wehrlein die Jake Dennis opvolgt als Formula E Wereldkampioen. Jaguar-rijders Mitch Evans en Nick Cassidy worden tweede en derde, maar kunnen hun teleurstelling niet verbergen. Hieronder vindt u hun eerste reactie.

Pascal Wehrlein – TAG Heuer Porsche

“Ik kan niet beschrijven hoe goed ik mij nu voel. Toen ik over de eindmeet reed, viel er een enorme druk van mijn schouders. We maakten een kans op titel, maar het zou niet eenvoudig worden. Om wereldkampioen te worden moest ik goed kwalificeren en het onderste uit de kan halen tijdens de race. Dat is dan ook exact wat we nu gedaan hebben. Het is dus fijn dat het harde werk van het team en mezelf na vier jaren eindelijk wordt beloond. Ik wil dan ook het hele team bedanken voor alle tijd en energie die ze hierin hebben gestoken. Het is een speciaal jaar geweest met als kers op de taart mijn eerste wereldtitel!”.

Mitch Evans – Jaguar TCS Racing

“Dit moment is enorm moeilijk voor mij. Voor de derde keer in mijn Formula E-carrière mis ik de titel. De overwinning was zo dicht bij, maat opnieuw is het ons niet gelukt. Het laat dan ook een bittere smaak na dat zowel Nick als ik kans maakten, maar niet een van de twee wist te winnen. De komende dagen ga ik nu vooral gebruiken om dit allemaal wat te laten bezinnen. Gelukkig is er nog het halve werk van het winnen van het teamskampioenschap die de bittere pil wat verzacht.”

Nick Cassidy – Jaguar TCS Racing

“Ik heb geen woorden voor hoe triestig ik nu ben. Het afgelopen jaar waren we als team enorm sterk. We hadden dan ook een wagen die alle kampioenschappen kon winnen. Ook tijdens de race vandaag had ik het gevoel dat de titel nog binnen handbereik was. Om dan alles in duiten te zien vallen in een fractie van een seconde maakt het extra pijnlijk. Ik voel me dan ook eerder een zombie.”

James Barclay – teambaas bij Jaguar TCS Racing

“We hebben als team een lange weg afgelegd sinds onze deelname in 2016. Dat we nu het kampioenschap bij de teams hebben gewonnen, voor het eerst sinds 1991, is dan ook een mooie beloning. Ik ben vooral trots dat we als team giganten als Porsche kunnen verslaan. Deze bijzondere overwinning staat echter in schril contrast met de teleurstelling die ik voel om het verliezen van de rijderstitel. Met Mitch en Nick hadden we twee ijzersterke kandidaten voor het wereldkampioenschap. Dat Nick dan uit zijn sterke positie werd gekogeld door het incident met Günther was dan ook een grote klap.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!