Aston Martin start met testprogramma in de WEC

DoorMatthias Hautekiet

24 juli 2024
Aston Martin Hypercar start testprogramma FIA WEC

Aston Martin kondigde vorig jaar aan dat ze na meer dan 12 jaar afwezigheid opnieuw hun intrede doen in het FIA WEC-kampioenschap. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en heeft de nieuwe Aston Martin Valkyrie AMR-LMH zijn eerste kilometers op het circuit achter de rug.

Voor hun terugkeer in de endurance-racerij gaat Aston Martin Performance Technologies in zee met The Heart of Racing. Samen zijn ze nu gestart aan een uitgebreid testprogramma met als doel voor het eerst sinds 1959 de 24 Hours of Le Mans te winnen. De start van deze test werd afgelopen week gemarkeerd door een eerste shakedown in het Verenigd Koninkrijk. Daar kregen Aston Martin High Performance ontwikkelingsrijder Arren Turner en The Heart of Racing rijders Mario Fambacher en Harry Tincknell de kans om de wagen voor het eerst uitgebreid te testen.

Adam Carter, hoofd Endurance Motorsport bij Aston Martin

“De Valkyrie AMR-LMH zet zijn eigen standaard als rasechte endurance-competitiewagen. Het is een pure, toonaangevende racemachine en hoewel het nog vroeg in de testcyclus is, zijn we op basis van wat we tot nu toe hebben gezien tevreden dat hij de doelen en criteria bereikt die we voor hem hebben opgesteld.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!