Eerste elektrische takelwagen in België is een feit

DoorMatthias Hautekiet

25 juli 2024
Elektrische takelwagen Mercedes-Benz eActros 300 van Depanage 2000

De eerste elektrische takelwagen in België is een feit. Van Mossel en Mercedes-Benz Trucks hebben eerder deze maand de sleutels overhandigd van de eActros 300 takelwagen aan Depanage 2000 in Antwerpen.

Foto © Mercedes

Depanage 2000 zet al langer in op milieuvriendelijke alternatieven. Zo heeft het al enkele jaren trucks op CNG rondrijden. Deze kennen niet alleen een lagere uitstoot, maar zijn bovendien nog een stuk stiller dan hun evenknie op diesel. Aan die vloot wordt nu dus de eerste volledig elektrische takelwagen van ons land aan toegevoegd. Deze laat het toe om stiller en vooral ook milieuvriendelijker takel- en bergingswerkingen uit te voeren.

In aanwezigheid van onder andere Koen Kennis, Schepen van Mobiliteit, werd een blik geworpen op de toekomst waar duurzame mobiliteit een belangrijke rol zal innemen in stedelijke omgevingen. Koen Kennis: “In 2016 was ik er bij toen Depannage 2000 de eerste truck op CNG in gebruik nam, vorig jaar zag ik hoe Van Mossel een eerste eActros aan Depannage 2000 leverde. Nu mag ik ze feliciteren met hun eerste elektrische takelwagen. Ik kan alleen maar mijn waardering uitspreken voor bedrijven die investeren in innovatie. Die zijn in Antwerpen aan het juiste adres.”

Mercedes eActros 300

De nieuwe takelwagen van Depanage 2000 is de elektrische Mercedes-Benz eActros 300. Deze beschikt over drie batterijpakketten met een totale capaciteit van 336 kWh. Snelladen kan aan een maximaal vermogen van 160 kW. Hierdoor is deze elektrische truck in ongeer 1 uur en 15 minuten van 20 naar 80 procent geladen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!