Günther en Daruvala verlaten Maserati Formula E Team

DoorMatthias Hautekiet

26 juli 2024
Maximilian Günther en Jehan Daruvala Maserati MSG Racing

De grote finale ligt amper één week achter ons of de stoelendans is nu echt losgebarsten. Deze keer is het Maserati MSG Racing dat bekend maakt dat Maximilian Günther en Jehan Daruvala het team verlaten. Hierdoor zijn nu drie van de vier zitjes bij Stellantis Motorsport onbezet.

Foto © Formula E

Na het eerdere vertrek van Stoffel Vandoorne bij DS Penske, stopt het verhaal nu ook voor Maximilian Günther en Jehan Daruvala bij zusterteam Maserati. Günther kwam twee jaar geleden bij het Monegaskische team en wist twee races te winnen. In totaal stond hij zes keer op het podium. Volgens ingewijden neemt de Duitser het zitje over van Vandoorne bij DS. Hij wordt dus de nieuwe teamgenoot van Jean-Éric Vergne. Zo zou hij al een testrit achter de rug hebben met de Gen3 EVO wagen van het team waarmee het Formula E Wereldkampioenschap volgend jaar gaat racen. Verder is het dus niet ondenkelijk dat onze landgenoot Stoffel de omgekeerde beweging maakt. Hij gaf immers in een recent interview bij ons aan plannen te hebben om ook in het elfde seizoen elektrisch te racen.

Wat Jehan volgend jaar gaat doen is voorlopig niet geweten. Wel weten dat Maserati zijn nieuwe line-up voor 2024/25 maandag bekend zal maken. Wordt vervolgd.

Graag willen we nog even uitlichten dat u nog steeds kans maakt om een exclusieve Formula E poster te winnen, gesigneerd door Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne. Waag hieronder snel je kans!

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!