Stoffel Vandoorne en Jake Hughes vervoegen Maserati MSG Racing

DoorMatthias Hautekiet

29 juli 2024
Stoffel Vandoorne en Jake Hughes vervoegen Maserati MSG Racing voor elfde Formula E-siezoen

Het is amper drie dagen geleden dat Maserati MSG Racing het vertrek van Maximilian Günther en Jehan Daruvala aankondigde. Vandaag stelt het al meteen zijn nieuwe line-up voor het elfde Formula E-seizoen voor. Stoffel Vandoorne en Jake Hughes zullen vanaf heden de Monegaskische kleuren gaan verdedigen.

Foto © Maserati

Het nieuws dat Stoffel Vandoorne het DS Penske Formula E Team zal verlaten is ondertussen oud nieuws. Bij het vertrekt van Günther en Daruvala vorige week gaven we al aan dat Vandoorne naar alle waarschijnlijkheid de overstap zou maken naar Maserati. Nu is dat nieuw dus ook officieel bevestigd. Voor zijn zevende jaar bij de elektrische eenzitters opereert Stoffel dus vanuit het zonnige Monaco. De Rumbekenaar kijkt alvast uit naar de samenwerking met het team. Bovendien verbindt deze Stoffel opnieuw met Stellantis Motorsport waardoor dit hem weer een stap dichter brengt bij een zitje in het FIA WEC-kampioenschap bij Peugeot in 2025.

Stoffel Vandoorne

“Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen bij Maserati MSG Racing aan de slag kan en ik ben er trots op om geassocieerd te worden met zo’n iconische naam binnen de autosport als Maserati. Hoewel ik nog niet eerder rechtstreeks met het team heb samengewerkt, ken ik het team goed, zowel van mijn tijd bij DS Penske als van mijn tijd bij Mercedes toen we een aandrijflijn deelden met Venturi. Het is een geweldige groep mensen, zeer bekwaam, zeer vastberaden en ik kijk er echt naar uit om met ze samen te werken. Hopelijk hebben we veel succes en vechten we samen voor overwinningen en kampioenschappen.”

Een sterke line-up

Met ook de overstap van Jake Hughes van McLaren beschikt Maserati MSG Racing over een sterke line-up. Hoewel dit nog maar zijn derde Formula E-seizoen wordt, heeft Hughes zich al meermaals bewezen op het circuit. Zo startte hij vier vanaf pole en behaalde hij nog een mooie tweede plaats in de Shanghai E-Prix eerder dit jaar. Bovendien hebben beide rijders al ervaring met het het team. Zo reed Stoffel Vandoorne met een Venturi-aandrijflijn tijdens zijn periode bij HWA (de voorlopig van Mecercedes). Hughes was dan weer test- en ontwikkelingsrijder voor het team in 2020/21.

Jake Hughes

“Ik ben dolblij dat ik bij Maserati MSG Racing aan de slag kan. Het succes van het team als een van de oprichters van de Formule E spreekt voor zich. Op persoonlijk vlak heb ik eerder met het team samengewerkt, dus ik ken ze goed en ik kijk er echt naar uit om terug te keren. Ik weet dat het seizoen nog maar net is afgelopen, maar ik kan echt niet wachten om naar het hoofdkwartier in Monaco te gaan en met de technici te gaan werken, in de simulator te stappen en echt aan de slag te gaan met onze voorbereidingen voor seizoen 11. Dit is het begin van een spannend nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik weet dat het beste nog moet komen.”

Ondertussen geven we nog steeds een exclusieve Formula E prijs weg. Ontdek hier hoe jij kans maakt om die te winnen!

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!