Belgische prijzen elektrische Alpine A290 bekend

DoorMatthias Hautekiet

30 juli 2024
Elektrische Alpine A290 GT, GTS, GT Premium en GT Peformance kennen hun Belgische prijs.

De Belgische prijzen voor de nieuwe elektrische Alpine A290 zijn bekend. De elektrische hot hatch, zoals Alpine hem zelf graag noemt, is al beschikbaar vanaf 38.700 euro. De goedkoopste versie, de A290 GT, komt zo in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5.000 euro.

Foto’s © Alpine

De Alpine A290 is een sportievere versie van de recent voorgestelde Renault 5 E-Tech Electric. Deze is vandaag al te bestellen voor 32.900 met de batterij van 52 kWh. Zoek je eerder naar iets sportievers, dan is er vanaf ook dus de elektrische Alpine te bestellen. Al tel je daar 5.8000 euro extra voor neer.

Voor die prijs van 38.7000 euro rijd je al weg met de Alpine A290 GT. Deze is standaard uitgerust met Michelin Sport EV-banden en 19″ lichtmetalen Iconic-velgen. Verder beschikt hij over een blauw stoffen interieur dat versterkt wordt door een sportstuur in nappaleder. Verwarmde voorzetels, donkergetinte ruiten, automatische airconditioning en sfeerverlichting maken standaard deel uit van de instapversie. Tenslotte beschikt hij over een 10,1″ groot infotainmentsysteem met geïntegreerde Google Automotive. Snelladen is mogelijk aan maximaal 100 kW (DC).

Verder is er nog een GT Premium variant die over een luxueuzere afwerking beschikt. Vanaf 41.900 euro voegt deze afwerking een two-tone dak, matblauwe sierstrippen en Brembo Alpine blauwe remklauwen toe. Deze worden afgewerkt met een hifi-audiosysteem van Davialet, een interieur in nappaleder, een verwarmd stuurwiel en een inductielader voor smartphones. Net zoals de instap GT beschikt deze over een motor van 180 pk.

A290 GT Performance en GTS

Daarnaast zijn er nog de A290 GT Performance en de A290 GTS die beide aangedreven worden door een motor van 220 pk. Met een 0-100 km/u sprint in 6,4 seconden ligt volgens Alpine de nadruk vooral op de sportiviteit. De 41.700 euro kostende Performance-variant onderscheidt zich door zijn Brembo Rood Racing-remklauwen vooraan en zijn Michelin Pilot Sport 5-banden. Zwart verchroomde designelementen, zoals de Alpine-monogrammen en het pijlvormige A-embleem op de voorvleugels, geven hem een dynamische look. De prestatiegerichte A290 GT Performance is uitgerust met Alpine Telemetrics, een geïntegreerd telemetriesysteem dat het mogelijk maakt om zijn prestaties te verkennen, de efficiëntie van het voertuig te optimaliseren en de bestuurder te leren het potentieel van zijn wagen te benutten via coaching en uitdagingen uit de gaming-wereld.

Tenslotte is er nog de Alpine A290 GTS met een vanafprijs van 44.700 euro. Dit topmodel zoekt verder de balans op tussen luxe en sportiviteit en combineert de uitrusting van de GT Premium met de krachtigere motor van 220 pk. Alle varianten beschikken over dezelfde batterij van 52 kWh met een maximaal laadvermogen van 100 kW. De maximale afstand voor de krachtigste motorisatie ligt volgens de WLTP-norm op 380 kilometer.

Alpine A290 GTS Première Editions

Wie graag wil cruisen in een exclusievere Alpine A290 kan nog één van de A290 GTS Première Editions bestellen. Deze versie van de eerste elektrische Alpine wordt gelimiteerd tot een oplage van 1.955 exemplaren met een vanafprijs van 46.200 euro. Hierbij biedt Alpine de keuze aan tussen drie verschillende kleuren:

  • De Première Edition Beta: een verwijzing naar de showcar van de A290 met een tweekleurig koetswerk in Nival parelwit, een zwart dak, exclusieve stripings en 19” gediamanteerde Iconic-velgen met blauwe wielcenters. Het verchroomde Alpine-monogram en het Alpine-embleem op de voorste spatborden zijn uitgevoerd in mat geanodiseerd blauw.
  • De Première Édition La Bleue: een tweekleurig koetswerk in Alpine Vision Blauw metallic, een zwart dak, exclusieve stripings, rode remklauwen en blauwe wielcenters, en 19″ gediamanteerde Snowflakes-velgen met aeroschijven.
  • De Première Édition La Gris: een tweekleurig koetswerk in Tornado Mat Grijs, een zwart dak, exclusieve stripings, blauwe remklauwen en wielcenters en half gediamanteerde 19″ velgen.

De nieuwe elektrische Alpine A290 is vanaf vandaag te bestellen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!