Onderweg met LEKKER Amsterdam Urban

DoorRedactie

6 augustus 2024
LEKKER Amsterdam Urban review

LEKKER Bikes is een Australische fabrikant van e-bikes die in België nog niet zo bekend is. Toch heeft het al een mooie reputatie opgebouwd in onder andere Nederland, Duitsland en Australië. Het merk is vooral te herkennen aan zijn eenvoudig ogende fietsen in zachte pastelkleuren. Na de eerdere test met de Amsterdam GTS trekken we er nu op uit met de LEKKER Amsterdam Urban.

Net zoals de GTS is deze Amsterdam Urban strak afgewerkt. De designtaal met strakke lijnen en weggewerkte lasnaden lijkt dus duidelijk doorgetrokken te worden op alle modellen van LEKKER. Deze e-bike is duidelijk ontworpen voor wie op zoek is naar een minimalistische fiets. Zo is er op de Urban geen display aanwezig, maar slechts een verlichte multifunctionele knop op de bovenbuis. Ook hier maakt LEKKER gebruik van een hoogwaardige matzwarte lak. Bovendien is hij ondanks zijn strakke design geschikt voor een rit in de regen dankzij de lange spatborden met ‘spoiler’.

Bafang M200 middenmotor

Voor de aandrijving slaat LEKKER de handen in elkaar met de Chinese fabrikant Bafang. Hun motoren zie je tegenwoordig steeds vaker op premium e-bikes als alternatief voor Bosch of Shimano. Voor de Amsterdam Urban gebruikt LEKKER de Bafang M200 Middenmotor met een maximaal vermogen van 250 W en 65 Nm koppel. Hiermee richt de Urban, zoals de naam al zegt, zich vooral op rijders die voornamelijk in de stad vertoeven. Deze worden ondersteund door een automatisch 3-traps versnellingssysteem dat ook van Bafang afkomstig is. Deze schakelt automatisch doorheen de drie versnellingen afhankelijk van de benodigde kracht en snelheid. De kracht zelf wordt berekend door een ingebouwde krachtsensor in de motor waarop de pedalen rechtstreeks zijn opgesloten.

De ondersteuning wordt gevoed door een batterij van 378 Wh, goed voor een bereik van 40 tot 70 kilometer. Optioneel is er ook nog de grotere batterij van 504 Wh met een rijbereik van 65 tot 100 kilometer. Tijdens onze fietstest met de kleinste versie noteerden we een bereik van 55 kilometer in de hoogste ondersteuningsstand. Meer dan genoeg dus om de dagelijkse kilometers in de stad af te leggen.

Cruisen door de stad

Net zoals de GTS blinkt ook de Amsterdam Urban uit in een soepele rij-ervaring. Dankzij de automatische versnelling zit je steeds in de juiste stand bij het vertrekken. Tijdens het fietsen voel je deze dan trapsgewijs klimmen tot aan de hoogste stand. Ook de occasionele heuvel is geen probleem voor deze e-bike. Wel had het fijn geweest als deze een standje terug zou schakelen bij een steilere heuvel. Het vermogen van de motor en ingebouwde versnelling worden overgebracht op de achteras door een onderhoudsvrije Gates CDX Carbon Belt. Bovendien ben je ook zeker van een comfortabele rit dankzij de anti-lek Schwalbe® G-One banden.

Zoals al vermeld heeft LEKKER ervoor gekozen om geen scherm toe te voegen op de Amsterdam Urban. In de plaats kiezen ze voor een multifunctionele aan-uitknop om een van de drie ondersteuningstanden te kiezen. Een gekleurde ring rond de knop toont hierbij aan in welke stand je juist zit: lichtblauw voor stand 1, donkerblauw voor stand 2 en roze/paars voor stand 3. Wie toch graag een scherm heeft, kan zijn smartphone gebruiken in combinatie met de BAFANG GO-app. Hierop kan je de snelheid, de stand en het batterijniveau bekijken. Daarnaast kan deze, indien gekoppeld met je gezondheidsapp, ook inzichten geven in je hartslag en verbrande calorieën tijdens een fietsrit.

Vanaf 2.298 euro

De LEKKER Amsterdam Urban is beschikbaar in twee verschillende matte kleuren: Black of Alpine White. Voor rijders tussen 1m 65 en 1m 85 is er een frame van 56 centimeter, terwijl grotere rijders (tot 2m 5) de keuze hebben voor een maat van 60 centimeter. Voor de versie met de standaard batterij betaal je 2.598 euro, terwijl deze met de grotere batterij verkrijgbaar is voor 2.818 euro. Voor wie liever een doorstapframe heeft, is er de Jordaan Urban e-bike met dezelfde opties in het olijfgroen of zwart. Bovendien geeft LEKKER nog tot en met 28 augustus 2024 200 euro korting op elke nieuwe e-bike als onderdeel van hun Summer Sale.

Ben je na het lezen van deze review overtuigd? Gebruik dan de volgende code voor een extra korting van 100 euro: LB100. Deze code kan gebruikt worden tot en met 31 augustus 2024 en is combineerbaar met de Summer Sale.

LEKKER Amsterdam Urban

EV-olution.be

LEKKER Amsterdam Urban review
De Amsterdam Urban is een krachtige elektrische stadsfiets uit het gamma van LEKKER Bikes. Hij combineert een krachtige Bafang motor met een strak en modern design.
Batterij / bereik
Design
Ondersteuning
Prijs-kwaliteitsverhouding
Service (onderhoud en herstelling)

Totaal

De LEKKER Amsterdam Urban is zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een nieuwe e-bike om vooral te cruisen door de stad. Hij biedt een ruim bereik tot 100 km en kan onderhouden worden door elke fietsenmaker dankzij het gebruik van generieke, maar kwaliteitsvolle materialen. Bovendien geniet je van een extra korting van 100 euro met volgende code: LB100

4.4

DoorRedactie

error: Piraterij is een misdrijf!