Levering elektrische Citroën ë-C3 vertraagd door softwareproblemen

DoorMatthias Hautekiet

7 augustus 2024
Elektrische Citroën ë-C3

De Citroën ë-C3 werd in oktober 2023 voorgesteld als een EV vanaf 23.300 euro met een bereik van 230 kilometer. De sleutel van de eerste exemplaren zou tussen april en juni van dit jaar overhandigd moeten worden. Ondertussen zijn we augustus en wachten klanten nog steeds op hun nieuwe wagen.

Citroën zelf heeft nog niet gecommuniceerd over de vertraagde leveringen van de elektrische ë-C3, maar persagentschap Bloomberg meldt nu dat softwareproblemen aan de basis liggen van deze vertraging. Wie dus al een kleine elektrische stadswagen in bestelling heeft bij de Franse constructeur zal nog iets langer geduld moeten hebben. Erg ongewoon is het natuurlijk niet meer dat de levering van een nieuw model vertraging oploopt. Zo stelde Audi de voorstelling van hun nieuwe elektrische Q6 met bijna twee jaar uit en ook wie een Volvo EX90 in bestelling had, ontving het bericht om nog wat langer geduld te hebben. Het is natuurlijk beter om wat langer te wachten op een degelijke wagen, dan dat je met een onafgewerkt model zit zoals bij de Fisker Ocean het geval was.

De vertraging raakt vandaag zo’n 30.000 klanten die een ë-C3 een exemplaar in bestelling hebben. Volgens Bloomberg worden de eerste modellen nu geleverd net na de zomer. De goedkopere variant, met een vanafprijs van 18.300 euro volgt begin 2025.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!