Norman Nato verlaat Andretti Formula E

DoorMatthias Hautekiet

9 augustus 2024
Norman Nato Verlaat Andretti Formula E

Na amper één jaar voor Andretti Global gereden te hebben, verlaat Norman Nato alweer het team. Dat kondigt Andretti vandaag zelf aan op hun instagrampagina. Wie het zitje naast Jake Dennis zal invullen wordt een van de komende dagen bekend gemaakt.

Als je naar de Formula E carrière van Norman Nato kijkt, blijkt de Fransman toch wel wet een jobhopper te zijn. De Fransman maakte in 2020 zijn debuut bij het ROKitVenturi Racing team. Maar na één jaar hield het daar al op voor hem. In 2022 reed Nato twee races in Seoel voor Jaguar TCS Racing om in 2023 richting Nissan te trekken. Voor het tiende Formula E Seizoen werd hij aangetrokken door het Amerikaanse Andretti als teamgenoot van Jake Dennis. Het afgelopen seizoen wist hij echter maar middelmatige resultaten te boeken, met een derde plaats in Shanghai als hoogste resultaat. Hij eindigde na afloop van de grote finale in London met 47 punten als vijfde in het eindklassement, 75 punten minder dan teamgenoot Dennis.

Of deze resultaten aan de basis liggen van het vertrek van Nato is onbekend. Al zijn er hardnekkige geruchten dan Sacha Fenestraz Nissan zal verlaten. Hierdoor komt er plaats vrij om terug te keren naar het team waar hij al in 2022/23 reed.

Wie de nieuwe teamgenoot van Jake Dennis wordt, zal in de komende dagen bekend gemaakt worden door het team.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!