Google Pixel 9 Pro Fold: grootste foldable ooit

DoorMatthias Hautekiet

13 augustus 2024
Google Pixel 9 Pro Fold foldable smartphone

Na de eerdere voorstelling van de nieuwe Google Pixel 9, volgt de aankondiging van een nieuwe foldable: de Pixel 9 Pro Fold. Deze beschikt niet alleen over het grootste display dat Google ooit gebruikte, maar is meteen ook de dunste foldable die Google tot nu al ontwierp.

De nieuwe Google Pixel 9 Pro Fold beschikt grotendeels over dezelfde specificaties als de gewone Pixel 9 Pro. Wel wordt hij bij de voorstelling uitgelicht als een volledige andere categorie van de huidige generatie Pixel Folds. Zo noemt Google dit een van de dunste foldable met het grootste interne scherm op een mobiel toestel. Dat eerste klopt bijna, gezien hij met een dikte van 10,5 mm slechts een halve millimeter dikker dan de Honor Magic V2 (9,9 mm).

Scherm van 8,01”

Wat die tweede bewering betreft moeten we Google zeker gelijk geven. De Pixel 9 Pro Fold heeft namelijk het grootste interne scherm bij de foldables. Met een diagonaal van 8,03” (204 mm) doet geen enkele fabrikant van smartphones het beter dan Google. Het Super Actua Flex-scherm heeft een resolutie van 2076×2152 en een piekhelderheid tot 2700 nits. Bovendien is het scherm maar liefst 80% helderder dan de huidige Pixel Fold. Zoals het een Google Pixel Pro betaamt, heeft het scherm een variabele refreshrate van 1 tot 120 Hz. Helemaal opengevouwen meet het scherm 155,2 mm lang, 150,2 cm breed en 51 mm dik. De Pixel 9 Pro Fold heeft een scharnier met hogere weerstand dat gemakkelijk volledig plat opent met een bevredigende klik, aldus Google. Deze nieuwe foldable haalt bovendien de IPX8-norm en is dus waterresistent tot anderhalve meter diep gedurende 30 minuten.

Zelfde features als de Pixel 9 Pro

Onderhuids is de Google Pixel 9 Pro Fold dan weer een “gewone” Pixel 9 Pro. Zo kun je dankzij de Tensor G4 Chip van Google gebruikmaken van de nieuwste AI-technolgie die de Amerikaanse smartphonebouwer aanbiedt. Pixel Screenshot, Pixel Studio, Circle to Search, Summarize, Gemini, Magic Editor, Add Me en Best Take zijn dus gewoon voorhanden. Meer hierover lees je in ons artikel van de Google Pixel 9 Pro. Bovendien helpt de AI je ook om dagelijkse taken beter te kunnen beheren door een geoptimaliseerde Split Screen. Zo kun je bijvoorbeeld een presentatie delen via Google Meet en tegelijk de presentatie en de deelnemers zien. Voor de batterij kiest Google voor een versie van 4.650 mAh. De OnePlus Open doet het met 4.805 mAh net iets beter, maar daar beschik je natuurlijk niet over alle AI-diensten die Google wel aanbiedt.

De perfecte kinderfoto

Verder beschikt de Pixel 9 Pro Fold over een drievoudig camerasysteem met een groothoeklens van 48 MP, een ultra ultragroothoeklens met macrofocus van 10,5 MP en een 5x telefotolens van 10,8 MP. Het systeem biedt tot 20x zoom met een hoge resolutie en optische kwaliteit bij 0,5x, 1x, 2x en 5x. De selfiecamera kan foto’s nemen van 10 MP. Wel voegt Google hier een functie toe die ervoor moet zorgen dat je de perfecte kinderfoto kan maken: Made You Look. Indien geactiveerd wordt een kleurrijke animatie afgespeeld op het voorste scherm om de aandacht te trekken van de kinderen.

Unique Selling Points Pixel 9 Pro Fold

Volgens Google is de nieuwe Pixel 9 Pro Fold de ideale vouwbare smartphone voor iedereen die houdt van entertainment. Zo kun je met “multiview” bijvoorbeeld vier verschillende streams tegelijk bekijken. Althans, als je over een YouTube TV-abonnement beschikt. Daarnaast is hij ook geschikt voor gamingfanaten dankzij een samenwerking met verschillende gameontwikkelaars. Hierdoor wordt een intensere beleving.

Prijs van de Google Pixel 9 Pro Fold

De Google Pixel 9 Pro Fold ligt vanaf 4 september in de winkelrekken en kost 1.899 euro voor de versie met 256 GB. Heb je nood aan meer geheugen? Dan is er nog een optie op een variant met 512 GB opslagruimte voor 2.029 euro.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!