Google Pixel Watch 3: groter, helderder en gezonder

DoorMatthias Hautekiet

13 augustus 2024
Google Pixel 9 Pro, Google Pixel 9 Pro Fold, Google Pixel Watch 3, Google Pixel Buds Pro 2

Het is een drukke dag voor Google. Na de eerdere voorstelling van de Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL en Pixel 9 Pro Fold stelt het nu ook hun nieuwe Google Pixel Watch 3 voor. Deze derde generatie is groter, helderder en zorgt voor een betere integratie met Google Fit. Bovendien is hij voor het eerst ook verkrijgbaar in twee verschillende maten. En ook hier integreert het heel wat AI om een nog integraler deel uit te kunnen maken van ons dagelijk leven.

De Google Pixel Watch 3 is naast de standaard 41 mm nu ook verkrijgbaar in een grotere diameter van 45 mm. Beide “slimme horloges” beschikken over het nieuwe 320 ppi AMOLED LTPO-scherm met DCI-P3-kleur. De piekhelderheid bedraagt 2.000 nits, waardoor het zelfs in de felle zon nog duidelijk afleesbaar is. Bovendien kan de helderheid verlaagd worden tot 1 nit voor een discrete blik in een donkere omgeving. De nieuwe Pixel Watch is voor het eerst beschikbaar in twee verschillende maten: 41 mm en 45 mm. Dat eerste formaat gaat al even mee, maar heeft nu een scherm dat 10% groter is dan de Pixel Watch 2 dankzij de dunnere schermranden. Dat van de 45 mm versie is 40% groter dan die vorige generatie.

De twee nieuwe smartwatches van Google gebruiken wel nog steeds dezelfde Qualcomm SW5100-chip die vandaag al gebruikt wordt in de Watch 2. Wel heeft hij dankzij de nieuwe Wear OS 5 een langere batterijduur. Zo wordt bijvoorbeeld machine learning gebruikt om te detecteren wanneer je slaapt. Zo wordt het scherm nog sneller uitgeschakeld voor nog langere levensduur. De 45 mm Watch heeft dan weer een batterij die 35% groter is dan in de huidige generatie smartwatches van Google. Daarnaast heeft de Amerikaanse fabrikant ervoor gezorgd dat ze nog sneller kunnen laden.

Nieuwe functies

Naast een grotere display en een betere batterij voegt Google natuurlijk heel wat nieuwe functies toe. Zo ondersteunt hij heel wat nieuwe mogelijkheden dankzij de integratie van Gemini AI. Rijd je met een BMW of MINI waarbij je je smartphone als sleutel kunt gebruiken? Dan kun je dat vanaf nu ook doen met de Pixel Watch 3 dankzij de nieuwe Ultra-Breedband chip. Zelf de wagen starten is mogelijk met Googles smartwatch. Ook voor wie gebruik maakt van de Nest deurbel kan nu kijken wie er aan de deur staat en een klein gesprek starten.

Daarnaast wordt ook de integratie met Google Fit verder uitgebreid. Deze keer ligt de focus van deze uitbreidingen vooral op het herstel. Zo krijg je nieuwe inzichten in dat herstel met Daily Readiness, Cardio Load en Target Load. Daily Readiness geeft hier een dagelijkse update over wanneer je klaar bent voor een volgende sportieve inspanning. Hierbij neemt het ook je hartslag in rust, recente slaap en de gemiddelde gezondheidswaarden in rekening. Cardio Load analyseert dan weer je hartslag zowel tijdens als na een inspanning. Zo weet je altijd of je op schema zit en je hart niet te veel, of net te weinig belast. Tenslotte is er nog Target Load dat een aangepaste training voorstelt aan de hand van wat de twee andere functies het algoritme vertellen. Zo moet je beter kunnen sporten en sneller vooruitgang maken in je algemene fitheid.

Prijs van de Google Pixel Watch 3

De Google Pixel Watch 3 is met 41 mm en 45 mm verkrijgbaar in twee verschillende kastgroottes. De Aluminiumkast is beschikbaar in het Matzwart met een obsidiaan (zwart) bandje en in het zilver met een porseleinen bandje. Het kleinste model is er ook nog in het goud met grijsgroen bandje en in het zilver met een bandje in rozenkwarts (roze). Bij het 45 mm model is er nog een unieke optie in het grijsgroene kast en bandje.

De Pixel Watch 3 is te koop vanaf 399 euro (41 mm) met enkel WiFi of 499 euro met LTE. Voor de 45 mm Pixel Watch betaal je 449 euro (WiFi) of 549 euro (LTE). Leveringen beginnen vanaf 10 september.

Nieuwe Pixel Buds Pro 2

Daarnaast stelt Google nog de opvolger voor van zijn oordopjes: de Google Pixel Buds Pro 2. Deze in-ears zijn 27% kleiner dan hun voorganger en moeten daardoor nog beter in je oor passen. Daarvoor hebben ze wereldwijd meer dan 45 miljoen oorscans onderzocht. Dankzij de nieuwe Google Tensor A1-chip zijn ze niet alleen beter in het leveren van een betere geluidskwaliteit, maar gaat de batterij nog eens langer mee ook. Met de active noise control geactiveerd kun je tot 8 uur lang genieten van je favoriete muziek, of tot 30 uur met tussentijds opladen. Zonder ANC stijgt dat naar 12 uur en 48 uur met laden.

En over die ANC gesproken; die is volgens Google twee keer zo goed geworden. Dankzij het gebruik van AI kunnen meer externe geluiden onderdrukt worden. Zo moet je nog beter telefoongesprekken kunnen voeren, zonder last te hebben van storende geluiden. Net zoals bij de vorige generatie Pixel Buds stopt je muziek met spelen wanneer je begint te praten. Tenslotte integreert Google ook nog Gemini Live zodat je on-the-go met je favoriete AI-assistent kunt spreken.

De Pixel Buds Pro 2 liggen vanaf 26 september in de winkel en kosten 249 euro. Kopers krijgen hierbij de keuze tussen de kleuren porselein, grijsgroen, wintergroen en pioen.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!