Nico Müller naar Andretti Formula E als Porsche-fabrieksrijder

DoorMatthias Hautekiet

14 augustus 2024
Nico Müller Andretti Formula E

Amper enkele dagen na het vertrek van Norman Nato bij Andretti stelt het Amerikaans Formula E Team zijn nieuwe rijder voor. Voor het 2024/25 seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zal Nico Müller de rood-witte kleuren van Andretti gaan verdedigen. De Duitser krijgt het zitje naast Jake Dennis als uitkomst van een deal met Porsche.

Het afgelopen Formula E seizoen was nog maar net begonnen toen er al geruchten waren dat Nico Müller en contract zou krijgen bij Porsche. Even werd gedacht dat de Duitser António Félix da Costa zou gaan vervangen, maar die laatste reed een fenomenale tweede helft van het seizoen. Müller heeft ondertussen dat contract als fabrieksrijder beet en mag hierdoor aan de slag bij Andretti Formula E. Het Amerikaanse Andretti heeft namelijk een deal met Porsche om hun elektrische aandrijflijn te gebruiken.

We hebben vernomen dat Müller een contract heeft bij Porsche voor minstens drie jaar. Door zijn samenwerking met de Duitse constructeur in de elektrische raceklasse krijgt hij zo meteen ook een kans om in 2025 voor Porsche uit te komen in het FIA World Endurance Championship (WEC).

Nico Müller

“Porsche fabrieksrijder zijn is voor mij een jeugddroom die uitkomt. Toen ik voor het eerst in contact kwam met Porsche, besefte ik meteen: dit is iets heel speciaals. Als coureur is Porsche het merk waar je tegenop kijkt. Om Porsche nu te mogen vertegenwoordigen is een grote eer waar ik heel trots op ben.

Ik ben erg blij dat ik via hen bij het Formule E-team van Andretti terechtkom. Het is een team dat vanaf het begin van het kampioenschap succes heeft geboekt, vooral in het GEN3-tijdperk in hun samenwerking met Porsche Motorsport. Het is een eer om met Jake, een voormalig wereldkampioen, te mogen samenwerken en ik kijk uit naar deze kans. Ik ga mijn uiterste best doen om bij te dragen aan het succes van het team en hopelijk mik ik op een aantal podiumplaatsen en mijn eerste Formule E-zege – dat is het doel. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!