Europese Polestar 3 komt voortaan uit de VS

DoorMatthias Hautekiet

17 augustus 2024
Elektrische Polestar 3 gefabriceerd in de fabriek in South Carolina, Verenigde Staten (VS)

Polestar heeft aangekondigd dat de productie van de Polestar 3 in de Verenigde Staten is gestart. Uit de nieuwe fabriek in South Carolina rollen sinds 14 augustus de eerste exemplaren van de band. De productie van de Polestar 3 uit China verhuist zo naar de VS.

Foto © Polestar

De eerste exemplaren van de Polestar 3 worden uitgeleverd sinds eind juni, maar tot nu komen alle geproduceerde modellen uit China. Gezien de recent aangekondigde importheffingen tegen elektrische wagens uit China, wordt de productie naar de VS verhuisd. De reeds opgestarte productie in het Chinese Chengdu blijft behouden voor wagens bestemt voor de Aziatische markt.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar

“De productie van de Polestar 3 in de VS is een cruciale stap voor ons. Nu bieden we klanten in Amerika een elektrische SUV die in Amerika is gebouwd. De export van de in South Carolina geproduceerde Polestar 3 naar Europa zal ons bedrijf op een breder vlak versterken. Polestar 3 heeft uitstekende recensies ontvangen van de wereldwijde automedia, met veel belangstelling van klanten voor testritten.”

De elektrische Polestar 3 is trouwens niet het enige model van moederbedrijf Geely dat in de Verenigde Staten wordt geproduceerd. Zo wordt in dezelfde fabriek in Charleston, South Carolina, ook de elektrische Volvo EX90 gebouwd. Het is trouwens niet onlogisch dat Geely net voor de productie in de VS kiest. De loonkost ligt daar namelijk een stuk lager dan in Europa. Bovendien ontlopen hiermee meteen de hoge importheffingen die ook de VS vandaag hanteren voor wagens uit China. Ook andere modellen van Polestar zullen vanaf volgend jaar buiten China worden geproduceerd. Zo start Geely halverwege 2025 een nieuwe productielijn op in Zuid-Korea voor de productie van de Polestar 4.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!