Pure brengt met Escape+ robuuste opvolger van Advance+

DoorMatthias Hautekiet

17 augustus 2024
Pure Electric Escape+ e-step

Pure Electric probeert al zorgt al enige tijd voor een revolutie de e-step markt. Zo introduceerde ze als eerste fabrikant een e-step met een natuurlijke zithouding. Nu kent de Pure Advance+ ook een robuuste opvolger met de Pure Escape+.

Foto’s © Pure Electric

Net zoals bij de Pure Advance reeks maakt Pure bij het ontwerp van de Escape+ gebruik van hun innovatieve voorwaartse houding. Dit is namelijk een stuk comfortabeler, en vooral ook veiliger, dan de zijwaartse houding die je op andere e-steps aanneemt. Hierdoor heb je niet alleen een beter overzicht op de weg, maar ook een stabielere wegligging. Zo konden wij ook al vaststellen tijdens onze duurtest met de Pure Advance+.

He grote verschil tussen de Advance en de Escape reeks, is dat die eerste strak is vormgegeven en eerder de designfans moet aanspreken. De Pure Escape is vooral gebouwd om zo robuust mogelijk zijn. Hierdoor krijg je eerder een opgewerkt stalen frame, waarbij het batterijpakket zichtbaar is tussen de buizen. Daarnaast werd ook het stuur hertekend voor een nog betere stabiliteit en controle. Verder ontwikkelde de Britse fabrikant zelf een nieuw type 10″ banden die extra grip moeten bieden.

Krachtigste motor tot nu toe

Samen met de introductie van de Escape+ stelt Pure meteen ook hun krachtigste motor tot nu toe voor. Deze levert nog steeds hetzelfde piekvermogen van 710 W, maar een andere afstelling zorgt ervoor dat hij beter een heuvel op kan rijden. Dankzij de batterij van 432 Wh kan deze e-step een afstand tot 50 kilometer afleggen op een volle batterij. Tenslotte is ook de actieve stuurstabilisatie nog steeds van de partij. Deze helpt om het stuur in een rechte lijn te houden en vermindert zo ook ongewenste schokken. Een onverwachte put in het fietspad vormt zo minder een gevaar gezien het stuur niet onverwachts kan omslaan.

De Pure Escape+ is op dit moment te pre-orderen voor £ 599 (+/ 700 euro) via de website van Pure. Vroege kopers krijgen hierbij de kans tussen de kleuren zwart & gunmetal, Fluro Yellow en Sage Green. Wanneer deze e-step ook in België te koop zal zijn, is nu nog niet geweten.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!