Volkswagen ID.Buzz Cargo krijgt meer vermogen en hoger rijbereik

DoorMatthias Hautekiet

19 augustus 2024
Vernieuwde Volkswagen ID Buzz Cargo

De Volkswagen ID.Buzz Cargo krijgt een grote update. De elektrische bestelbus van Volkswagen krijgt namelijk een krachtigere elektromotor, een grotere batterij en een hoger laad- en trekvermogen.

Foto © Volkswagen

Volkswagen blijft onvermoeid verder strijden in een poging om de markt van de elektrische bestelbusjes voor zich te winnen. Om hun ID.Buzz Cargo nog aantrekkelijker te maken voor bedrijven, lanceert het een nieuwe modelversie. Door deze update neemt de capaciteit van de batterij toe van 77 naar 79 kWh (bruikbaar). Tegelijk verhoogt de constructeur uit Wolfsburg het beschikbare vermogen van de elektromotor van 204 naar 286 pk. De achterwiel aangedreven Buzz Cargo beschikt hierdoor over 560 NM koppel. Het verbruik met dit extra vermogen wordt echter ruimschoots gecompenseerd doordat Volkswagen de motor een stuk efficiënter heeft gemaakt. Hierdoor zakt het verbruik volgens de WLTP-norm van 21,3 naar 19 kWh per 100 kilometer. Hierdoor kan hij een afstand van maximaal 459 kilometer afleggen in plaats van de huidige 415 kilometer. Snelladen (DC) kan voortaan aan 185 kWh in plaats van 170 kWh.

Extra laadvermogen

Niet alleen de motor en de batterij ontvingen een upgrade van Volkswagen, maar ook het laadvermogen werd vergroot. Zo mag de VW ID.Buzz Cargo nu niet langer maximaal 647 maar 750 kilogram vervoeren. Bovendien kreeg ook het trekvermogen een flinke upgrade van 1.000 tot 1.200 kilogram. Tenslotte kreeg ook het interieur een kleine upgrade met een groter display voor het infotainmentsysteem. Hierbij luisterde Volkswagen meteen ook naar zijn klanten gezien het de aanraakgevoelige knoppen voor het geluid en de temperatuur nu eindelijk verlicht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!