Eerste Polestar 4 geleverd in Europa

DoorMatthias Hautekiet

20 augustus 2024
Eerste elektrische Polestar 4 SUV coupé geleverd in Europa

De Polestar 4 rijdt al twee maanden rond in China, maar nu is ook het eerste exemplaar aan een Europese klant geleverd. Samen met de Polestar 2 en de Polestar 3 heeft de Zweeds-Chinese constructeur nu drie modellen op ons continent rondrijden.

De Polestar 4 SUV copé is sinds eind januari 2024 verkrijgbaar in Europa en dus ook in België. De eerste leveringen vonden in juni al plaats in China, waar deze EW wordt geproduceerd. Twee maanden later is het nu dus de beurt aan Europa. De eerste klanten die hun gloednieuwe Polestar mochten ontvangen komen uit Duitsland, Noorwegen en Zweden. Kopers uit de andere Europese landen mogen hun wagen in de komende weken verwachten.

Thomas Ingenlaht, CEO van Polestar

“Met de Polestar 3 die sinds de zomer rondrijdt, is dit de volgende belangrijke mijlpaal voor ons in 2024, wanneer we onze eerste Europese leveringen van Polestar 4 doen en onze klanten nog meer keuze geven. Met drie modellen positioneert Polestar zich als het designgerichte premium luxe elektrische automerk op de wereldwijde EV-markt.”

Daarnaast opent Polestar, zoals eerder aangekondigd, een nieuwe productielijn in Zuid-Korea om het aantal mogelijke leveringen verder omhoog te krikken. De constructeur verwacht dan ook dat de belangstelling voor deze wagen, met ondersteuning voor Autonoom Rijden Level 3, groot zal zijn. Alleen is het nog even wachten op de goedkeuring van Europa. Wie net zoals bij de Ford Mustang Mach-E gebruik wil maken van de zelfrijdende functies zal dus nog even geduld moeten hebben.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!