Volvo lanceert eindelijk de elektrische EX90

DoorMatthias Hautekiet

21 augustus 2024
Elektrische Volvo EX90 SUV

Volvo Cars lijkt eindelijk hun nieuwste elektrische wagen te gaan lanceren: de EX90. Deze grote SUV werd al in november 2022 voorgesteld, maar krijgt op woensdag 4 september nu ook zijn langverwachte marktlancering.

Begin juni maakte Volvo bekend dat de productie van hun EX90 eindelijk was gestart. Vandaag wordt nu ook bekend gemaakt dat de Europese marktintroductie plaatsvindt op woensdag 4 september 2024. Dat is bijna twee jaar nadat de wagen aan het grote publiek werd voorgesteld. Wie in België een Volvo EX90 in bestelling heeft, mag dus binnenkort zich aan een telefoontje van Volvo verwachten.

Tijdens die 90/90 Day op 4 september stelt Volvo bovendien ook de facelift van de XC90 Plug-in Hybrid voor. Op de teaser die Volvo de wereld instuurt, houdt de Zweedse constructeur het nog wat mysterieus. Wel zien we duidelijk enkele wijziging aan de motorkap en nieuwe lichtsignatuur. Maar meer daarover in september.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!