Sam Bird en Taylor Barnard bevestigd bij McLaren Formula E Team

DoorMatthias Hautekiet

27 augustus 2024
Sam Bird en Taylor Barnard rijden in 2025 voor het NEOM McLaren Formula E Team

Het NEOM McLaren Formula E team bevestigt vandaag hun line-up voor het 2024/25 seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap. Bij de intrede van de GEN3 EVO over enkele weken zullen Sam Bird en Taylor Barnard de papaja-kleur verdedigen.

Foto © McLaren

Eind juli kondigde Jake Hughes aan dat hij NEOM McLaren zou verlaten voor Maserati MSG Racing. Hierdoor moest de Britse renstal dus op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Sam Bird. Die vond het in Taylor Barnard. Barnard is al even test- en reserverijder voor het team en mocht dit seizoen zelf enkele races afwerken toen Sam Bird uitviel met een gebroken hand. Hierdoor heeft Barnard dus al heel wat ervaring.

Zo werd hij veertiende tijdens zijn Formula E debuut in Monaco. Tijdens de daaropvolgende double header in Berlijn kwam hij als tiende en achtste over de eindmeet. Hiermee is hij, met een leeftijd van negentien jaar, de jongste rijder met punten in de geschiedenis van het kampioenschap. De Brit wist duidelijk teambaas Ian James en CEO Zak Brown te imponeren met zijn straffe prestaties.

Taylor aan het woord

“Ik ben verheugd om in seizoen 11 voor het NEOM McLaren Formule E-team te rijden”, zegt Barnard. “In seizoen 10 was ik de reserve- en ontwikkelingsrijder van het team en in die tijd heb ik veel geleerd en mijn nieuwe kennis in de praktijk gebracht in Monaco en Berlijn. Ik vind het geweldig om dit seizoen naast Sam te racen en ik weet zeker dat ik veel van hem zal leren. Hij is een van de meest ervaren rijders op de grid en ik hoop dat we samen veel punten kunnen scoren en een aantal trofeeën voor het team kunnen verzamelen. Het is een geweldige kans om de reis met het team voort te zetten als fulltime Formule E rijder en ik kan niet wachten om te beginnen.”

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!