Dongfeng brengt Box naar Europa voor 21.990 euro

DoorMatthias Hautekiet

29 augustus 2024
Dongfeng Box komt naar Europa

Steeds meer Chinese merken wagen de oversteek naar Europa en daar is Donfeng geen uitzondering op. In Nederland wordt namelijk nu de Dongfeng Box gelanceerd. Deze compacte stadswagen met een prijs vanaf 21.990 euro moet meteen de concurrentie aangaan met de Dacia Spring en de Citroën ë-C3.

De Dongfeng Box wordt in landen als Noorwegen en Zwitserland al verkocht onder de naam Nammi Box. Dat wordt dus verder uitgebreid naar Nederland. Bovendien is hij met een vanafprijs van 21.990 euro erg scherp geprijsd. Hierbij vertrek je met de Dongfeng Box Style Edition die over een batterij van 31,4 kWh beschikt. Ondersteund door een elektromotor van 95 pk moet een afstand van 230 kilometer mogelijk zijn. Dat is eerder beperkt, maar toch nog meer dan de quasi evenveel kostende Dacia Spring.

Comfort en stijl

Dat het een Chinese wagen is, wordt meteen duidelijk bij het instappen. Zo zijn er maar weinig knoppen aanwezig en is het dashboard rijkelijk versierd met stiksels. Het Box Style Edition basismodel beschikt standaard over een infotainmentsysteem van 12,8″, automatische airco, draadloos oplaadpad voor de gsm en een achteruitrijcamera. Voor 1.000 euro meer is er bovendien al de Launch Edition met een batterij van 42,3 kWh en een rijbereik van 310 kilometer. Deze Launch Edition van de Dongfeng Box beschikt overigens over een 360°-camera, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met verwarming en ventilatie, adaptieve cruise control en V2L-mogelijkheden. En dat allemaal voor 2.000 euro minder dan de Citroën ë-C3 met een rijbereik van 326 kilometer. Het kan dus wel eens moeilijk worden voor Citroën om hun goedkope wagen, waarvan de leveringen vertraagd zijn, aan de man te brengen.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer en of Dongfeng ook naar België komt. Maar wie deze wagen toch wenst te kopen, kan hiervoor vanaf nu bij onze Noorderburen terecht.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!