WEC Austin: Porsche vs Ferrari tijdens eerste twee vrije trainingen

DoorMatthias Hautekiet

31 augustus 2024
05 CAMPBELL Matt (aus), CHRISTENSEN Michael (dnk), MAKOWIECKI Frédéric (fra), Porsche Penske Motorsport, Porsche 963 #05, Hypercar, action during the 2024 Lone Star Star Le Mans, 6th round of the 2024 FIA World Endurance Championship, from August 30 to September 1, 2024 on the Circuit of the Americas in Austin, Texas, United States of America - Photo Julien Delfosse / DPPI

Afgelopen nacht werden de eerste twee vrije trainingen van de Lone Star Le Mans manche uit het FIA WEC-kampioenschap verreden. Tijdens deze twee vrije oefensessies in het Amerikaanse Austin, Texas, zijn het Porsche en Ferrari die de show stelen.

Foto © FIA WEC / Photo Julien Delfosse / DPPI

Tijdens de eerste vrije training is het Matt Campbell die de #5 Porsche (Campbell, Christensen, Makowiecki) naar de eerste plek stuurt. Met zijn tijd van 1:53.574 is hij bijna een halve seconde sneller dan Robert Kubica in de #83 AF Corse. Oliver Rasmussen zet een derde tijd neer in de #38 JOTA Porsche, gevolgd door Antonio Fuoco in de #50 Ferrari AF Corse. De #51 zusterwagen van onder meer Antonio Giovinazzi rondt de top vijf af. André Lotterer, Kévin Estre en Laurens Vanthoor, de leiders in het kampioenschap, zetten een zevende tijd neer. Vanthoors broer Dries staat met de #15 BMW WRT negende in deze eerste tijdmeeting. De #94 Peugeot van Stoffel Vandoorne eindigt als zestiende.

In de daaropvolgende tweede vrije training topt Antonio Giovinazzi de tabellen (1:52.268) in de #51 Ferrari AF Corse. Antonio Fuoco volgt op 5 honderdsten in de #50 zusterwagen. De #20 BMW eindigt als derde dankzij een mooi 1:52.383 van Robin Frijns. De #2 Cadillac Racing (Bamber, Lynn) en de #83 AF Corse (Kubica, Shwartzman, Ye) ronden de top vijf af. Na deze tweede oefensessie moet de #6 Porsche wel een tandje bijsteken, gezien Lotterer, Estre en Vanthoor slechts een zeventiende tijd neerzetten. Net voor de #94 Peugeot van onze landgenoot Vandoorne.

Deze avond volgt nog een derde vrije training om 18 uur. Daarna volgen nog de kwalificaties om 22 uur. De Lone Star Le Mans 6 Hours of Austin start morgen om 20 uur onze tijd.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!