Maximilian Günther wordt teamgenoot van Vergne bij DS Penske Formula E

DoorMatthias Hautekiet

5 september 2024
Maximilian Günther vervoegt DS Penske als tweede rijder voor het 2024 FIA Formula E Wereldkampioenschap. (DS Automobiles / Penske Motorsport) © DS Performance / DPPI

Na het vertrek van Stoffel Vandoorne bij DS Penske, kondigt het Franse Formula E Team vandaag de nieuwe teamgenoot van Jean-Éric Vergne voor. Voor dit elfde seizoen van het ABB FIA Formula E Wereldkampioenschap zal Maximilian Günther de zwart-gouden kleuren van DS Automobiles en Penske Autosport verdedigen.

Foto © DS Performance / DPPI

We berichten er eind juli al over dat Günther de plek van Stoffel Vandoorne zou overnemen, maar nu is het dus ook officieel. De 27-jarige Duitser maakte zijn intrede in het elektrische kampioenschap in 2018 en toont zich als een waardige tegenstander. Op 83 races tijd eindigde hij 31 keer in de punten, waarvan 10 keer op het podium. Maximilian scoorde vijf overwinningen en mocht twee keer vanaf polepositie vertrekken.

Maximilian Günther

“Ik ben erg blij dat ik bij DS PENSKE aan de slag kan. Een zwaargewicht in het kampioenschap en een project met een sterke visie. We delen dezelfde ambities en zijn allemaal gedreven om aan de top van de Formule E te staan. Het is een voorrecht om DS Performance te vertegenwoordigen, een fabrikant die al verschillende kampioenschappen heeft gewonnen. Hetzelfde geldt voor teamgenoot zijn van een kampioen als JEV, het is iets waar ik echt naar uitkijk. Een heel speciaal element voor mij is om weer voor Jay’s team te rijden, hij bracht me in het kampioenschap toen ik 20 jaar oud was. Ik ben er trots op om deel uit te maken van het team en ik ben enthousiast over wat we in de toekomst samen zullen opbouwen.”

Met Maximilian Günther en Jean-Éric Vergne heeft het DS Penske Formula E Team alvast een sterke line-up. Het nieuwe Formula E-seizoen gaat op 4 november van start met de pre-season testweek in Valencia.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!