Alpine A390_β wordt in Parijs voorgesteld als elektrische fastback

DoorMatthias Hautekiet

6 september 2024
Elektrische Alpine A390_β wordt voorgesteld tijdens de autoshow van Parijs

Volgende maand stelt Alpine hun nieuwe elektrische A390_β voor op de autoshow van Parijs. Op de eerste teasers die het merk lost zien we een fastback met sportieve lijnen. Hierop lijkt het zelf dat de Franse constructeur voor het eerst sinds de oprichting in 1955 met een vijfdeurs model op de markt komt.

Foto © Alpine

Vorige zomer kondigde Alpine al aan dat het tegen 2030 met zeven volledig elektrische modellen op de markt zou komen. De eerste wagen mochten we enkele maanden geleden ontdekken met de A290, een sportievere versie van de elektrische Renault R5. Tijdens de autoshow van Parijs in oktober wil het zijn volgende model aan de wereld voorstellen: de Alpine A390_β. Het betreft voorlopig nog een concept-car, vandaar de bèta, maar als Alpine dezelfde lijn aanhoudt als bij de voorstelling van de A290_β zal de productiewagen maar weinig verschillen tonen.

De A390 komt op een volledig elektrische platform te staan, waarbij ze vermoedelijk bij moederbedrijf Renault aankloppen om het CMF-EV-platform van de Renault Megane te gebruiken. Alpine lost nog maar één donkere teaser, waarbij vooral de sportieve fastback achterkant opvalt. Verder zal de A390 beduidend groter worden dan de A290. Bovendien zou dit de eerste wagen zijn die Alpine sinds de oprichting in 1955 uitbrengt met een vijfdeursconfiguratie.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!