Volvo laat teaser zien van elektrische ES90-sedan

DoorMatthias Hautekiet

10 september 2024
Elektrische Volvo ES90 sedan

Tijdens de Europese lancering van de Volvo EX90 afgelopen week liet Volvo meteen ook weten dat het werkt aan een nieuwe sedan. Bovendien wordt de Volvo ES90 volledig elektrisch, wat opnieuw extra alternatieven bezorgt aan zij die niet op zoek zijn naar een SUV.

Het zijn drukke dagen voor het PR-team van Volvo. Naast de Europese marktlancering van de elektrische EX90, laat het meteen al een teaser zien van het volgende model in de 90-reeks. De Volvo ES90 is, zoals zijn naam al doet uitschijnen, geen SUV, maar een sedan. Het ontwerp van de ES90 begon al eind 2023, maar voor de presentatie is het nog wachten tot maart 2025. Verder houdt de Zweedse constructeur de lippen stijf opeen. Wel vermoeden we dat hij op hetzelfde platform komt te staan als de EX90. Hierdoor zouden drie verschillende motorisaties aangeboden kunnen worden, van 279, 408 en 517 pk. Met een batterij van 100 kWh moet hij een afstand van om en bij de 600 kilometer kunnen afleggen. Hierdoor krijgen modellen als de Mercedes-Benz EQE, de BMW i5 of de Volkswagen ID.7 er weer een nieuwe concurrent bij.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!