Ellio Neo: Belgische Ellio komt met nieuwe minimalistische speed pedelec

DoorMatthias Hautekiet

21 september 2024
Ellio Neo minimalistische Belgische speed pedelec

De Belgische speed pedelec bouwer Ellio komt met een nieuw model op de markt: de Ellio Neo. Deze nieuwe speed pedelec is een minimalistische snelle fiets met alle innovatieve functies die het merk te bieden heeft.

Foto © Ellio

De Ellio Neo ziet er op het eerste zicht hetzelfde uit als de Ellio Original, maar heeft minimalistischer ontwerp gekregen. De cockpit is sterk vereenvoudigd en de carbonnen riem maakt plaats voor een robuuste aandrijfketting. Hiermee wordt dus de typische Ellio fietservaring geboden, maar met “minder toeters, evenveel fiets – en zoveel bellen als je zelf kiest”. Verder biedt Ellio voor dit instapmodel een kleinere batterijcapaciteit van 800 Wh aan, waarmee je volgens de fietsenbouwer nog steeds moeiteloos 30 tot 100 kilometer kunt fietsen bij een snelheid van 45 km/u. Tenslotte laat Ellio ook hun cruise control achterwege op het basismodel van de Ellio Neo, die al verkrijgbaar is vanaf 5.495 euro.

Personalisatie van de Ellio Neo

Voor wie toch grotere afstanden wil afleggen, of op zoek is naar meer comfort, biedt Ellio nog enkele personalisaties aan. Zo kun je optioneel nog kiezen voor een riemaandrijving, geveerde stuurpen en geveerde zadelpen. Verder is er nog het Power Pack dat een grotere batterij van 1.150 Wh, een vijfde ondersteuningsniveau en automatische cruise control toevoegt. Kopers kunnen het display en de knoppen universeel gebruiken, waardoor je indien gewenst je eigen stuur kunt toevoegen. Daarnaast wordt het zo ook eenvoudiger om een gsm-houder of een extra lamp toe te voegen.

De Ellio Neo is vanaf vandaag te bestellen en voorlopig slechts beschikbaar in een beperkte oplage van 30 stuks.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!