Polestar brengt Limited Edition e-mountainbike op de markt

DoorMatthias Hautekiet

24 september 2024
Allebike Elize Polestar Engineered elektrische mountainbike

Polestar, bekend van zijn minimalistische elektrische wagens, brengt nu ook een elektrische mountainbike op de markt. Daarvoor gaat de Zweede constructeur een samenwerking aan met Allebike. De nieuwe Limited Edition elektrische mountainbike sluit volgens het merk bovendien naadloos aan op hun elektrische SUV’s: de Polestar 3 en Polestar 4.

Foto’s © Polestar

De Allebike Elize Polestar Engineerd e-mountainbike is al de tweede mountainbike die Polestar en Allebike samen op de markt brengen. De volledig geveerde elektrische mountainbike is uitgevoerd in de Polestar-exterieurkleur Space, met dempers en details geverfd in de kenmerkende Polestar-kleur Swedish Gold. De Öhlins RXF38 m.2 29 Air Suspension met 170 mm veerweg (voorste demper) en de TTX2Air met 160 mm veerweg (achterste demper) zijn specifiek afgestemd om een spannende rit en uitstekende offroad-capaciteiten te garanderen voor de elektrische mountainbike, net zoals bij de elektrische prestatie-SUV’s van Polestar.

Het frame van deze Polestar e-bike is gemaakt uit een lichtgewicht koolstofvezel versterkt met polymeer. Dit moet een solide, responsieve rij-ervaring bieden op diverse ondergronden. De Allebike Elize Polestar Engineerd e-mountainbike is dan ook ontwikkeld met trail- en endurotracks in het achterhoofd. Deze krachtige fiets wordt aangedreven door de Shimano EP8 middenmotor met 85 Nm koppel. De benodigde energie hiervoor wordt geleverd door een batterij van 750 Wh. Bovendien menen Allebike en Polestar dat deze krachtige e-bike een ideale ondersteuning biedt dankzij het elektronische Shimano Auto Shift schakelsysteem.

De Allebike Elize Polestar Engineerd mountainbike is verkrijgbaar in de Polestar Additional webshop voor 8.900 euro. De levering ervan wordt uitgevoerd door het Zweedse Allebike.

DoorMatthias Hautekiet

Matthias heeft een bijzondere passie voor de autosport. Hij is vooral weg van de Formula E races en maakt dus vaak een uitstapje naar het circuit. Onze allrounder vindt u zowel achter zijn laptop terug om artikels te schrijven, maar ook met een camera in de hand is hij gelukkig!

error: Piraterij is een misdrijf!